Raven84 Napisano 21 Wrzesień 2020 Napisano 21 Wrzesień 2020 Witam. Panowie, proszę o pomoc w identyfikacji silnika zamieszczonego na zdjęciach. Silnik ma 2 cylindry i jedną świecę (wspólna komora spalania). Z angielskiego split single, nie znam terminologii polskiej. Puch i kilku innych producentów miało silniki tego typu, ale po 4ch godzinach szukania nie natrafiłem na nic podobnego.
Szybki55 Napisano 22 Wrzesień 2020 Napisano 22 Wrzesień 2020 52 minuty temu, Barbapapa napisał: daj dobre zdjęcie plakietki Boscha
Raven84 Napisano 22 Wrzesień 2020 Autor Napisano 22 Wrzesień 2020 2 godziny temu, Szybki55 napisał: Znaczek Boscha na trzecim zdjęciu 50 minut temu, Barbapapa napisał: daj dobre zdjęcie plakietki Boscha Tak to wygląda.
Raven84 Napisano 22 Wrzesień 2020 Autor Napisano 22 Wrzesień 2020 Godzinę temu, Barbapapa napisał: Czeski Ogar 250-4 https://klassikauto.pl/ogar-250-1937/ https://cs.wikipedia.org/wiki/Ogar#Ogar_250_2_(1934-1936) Dzięki ogromne! Nie wiem jak wy to robicie;). Ten czeski trop od kolegi dws był dobry, ale tutaj wszystko w punkt. Tą czarną puszkę, która na zdjęciach jest pod siodłem też wygrzebałem Dzięki raz jeszcze!
Raven84 Napisano 22 Wrzesień 2020 Autor Napisano 22 Wrzesień 2020 42 minuty temu, Barbapapa napisał: Opieramy się na tym co widać. A kluczową informację tj. tabliczkę znamionową z dekla (ledwo widoczna na zdjęciu nr2) ukryłeś, trzeba było prosić. A to dane na niej zawarte pozwoliły mi rozwiązać tę zagadkę. Ot i taka nauka na przyszłość - dobre zdjęcia + zdjęcia istotnych elementów (wszelkie znaki, tabliczki, bicia itp). Nauka przyjęta i zrozumiana. Dzięki raz jeszcze za pomoc!
Pytanie
Raven84
Witam.
Panowie, proszę o pomoc w identyfikacji silnika zamieszczonego na zdjęciach.
Silnik ma 2 cylindry i jedną świecę (wspólna komora spalania). Z angielskiego split single, nie znam terminologii polskiej.
Puch i kilku innych producentów miało silniki tego typu, ale po 4ch godzinach szukania nie natrafiłem na nic podobnego.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.