Wu 83 Napisano 9 Wrzesień 2020 Napisano 9 Wrzesień 2020 Witam. Mam prośbę o pomoc. Szukam i nic nie mogę znalezc na temat tej łuski. Ustaliłem jedynie ,że może to być łuska przeciwlotnicza. Nie wiem też czy te przetłoczenia są fabryczne, czy może ktoś sobie to wyrzeżbił. Czy ktoś coś wie? dajcie znać. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
predi888 Napisano 9 Wrzesień 2020 Napisano 9 Wrzesień 2020 wygląda jak łuska zsu 57 z uciętą szyjką przerobiona na wazon , pokaż co tam na denku jest wybite
Wu 83 Napisano 9 Wrzesień 2020 Autor Napisano 9 Wrzesień 2020 Nie jestem pewien tego oznaczenia KI 67 możliwe,że jest to KI S7
predi888 Napisano 9 Wrzesień 2020 Napisano 9 Wrzesień 2020 nawet na pewno łuska od zsu 57 bądź armata S-60
Wu 83 Napisano 9 Wrzesień 2020 Autor Napisano 9 Wrzesień 2020 Tak s- 60 to jedyne co wydawało mi się podobne ze względu na dno łuski. Dzięki Kolego za pomoc. jeszcze zapytam. Na twojej łusce nie widzę takich przetłoczeń. Myślisz, że to dzieło jakiegoś garażowego artysty ?
predi888 Napisano 9 Wrzesień 2020 Napisano 9 Wrzesień 2020 Cytat Na twojej łusce nie widzę takich przetłoczeń. Myślisz, że to dzieło jakiegoś garażowego artysty ? to nie moja, nie mam takiej, a przetłoczenia to tak jak piszesz, dzieło jakiegoś artysty
Wu 83 Napisano 9 Wrzesień 2020 Autor Napisano 9 Wrzesień 2020 Dzięki wielkie za pomoc Kolego. Pozdrawiam Serdecznie
Wu 83 Napisano 9 Wrzesień 2020 Autor Napisano 9 Wrzesień 2020 Predi właśnie syn przypomniał mi o jeszcze jednej łusce którą kiedyś " przypadkiem " znalezlismy na polu. Sama łuska była od mauzera ale miała ciekawą zawartość. Brzeg był zagięty a w środku znajdował się coś co wygłądało jak ludzkie włosy. Znasz może jakieś podobne historie?
Wu 83 Napisano 9 Wrzesień 2020 Autor Napisano 9 Wrzesień 2020 Takie oczywiste.... Myślałem,że to bardziej coś w rodzaju włosów żony albo pamiątki po żołnierzu.. Jeszcze raz dzięki, za pomoc. Pozdrawiam
Pytanie
Wu 83
Witam.
Mam prośbę o pomoc. Szukam i nic nie mogę znalezc na temat tej łuski. Ustaliłem jedynie ,że może to być łuska przeciwlotnicza. Nie wiem też czy te przetłoczenia są fabryczne, czy może ktoś sobie to wyrzeżbił.
Czy ktoś coś wie? dajcie znać.
Z góry dziekuje i pozdrawiam.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.