Skocz do zawartości
  • 0

Łuska

Wu 83

Pytanie

Napisano

Witam. 

Mam prośbę o pomoc. Szukam i nic nie mogę znalezc na temat tej łuski. Ustaliłem jedynie ,że może to być łuska przeciwlotnicza. Nie wiem też czy te przetłoczenia są fabryczne, czy może ktoś sobie to wyrzeżbił. 

Czy ktoś coś wie? dajcie znać. 

Z góry dziekuje i pozdrawiam.

IMG_20200909_161305.jpg

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak s- 60 to jedyne co wydawało  mi się podobne ze względu na dno łuski. Dzięki Kolego za pomoc.

jeszcze zapytam. Na twojej łusce nie widzę takich przetłoczeń. Myślisz, że to dzieło jakiegoś garażowego artysty ?

Napisano
Cytat

Na twojej łusce nie widzę takich przetłoczeń. Myślisz, że to dzieło jakiegoś garażowego artysty ?

to nie moja, nie mam takiej, a przetłoczenia to tak jak piszesz, dzieło jakiegoś artysty 

Napisano

Predi właśnie syn przypomniał mi o jeszcze jednej łusce którą kiedyś " przypadkiem " znalezlismy na polu. Sama łuska była od mauzera ale miała ciekawą zawartość.  Brzeg był zagięty a w środku znajdował się coś co wygłądało jak ludzkie włosy. Znasz może jakieś podobne historie?

Napisano

Takie oczywiste.... ?  Myślałem,że to bardziej coś w rodzaju włosów żony albo pamiątki po żołnierzu.. 

Jeszcze raz dzięki, za pomoc. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie