Jump to content

Pytanie do włascicieli JABLA ...

Guest RushnikNS....

Recommended Posts

Mam pytanie do tych któży mają wykrywacz firmy JABEL ...
Czy ktoś z posiadaczy dał na zasilanie Dwie baterie --4,5 v. 4,5x2...

Nie robiłem tego i nie znam Jabla ale zasada jest taka: w urządzeniach typu PI używać baterii o jak najniższej rezystancji wewnętrznej. Zwykłe płaskie baterie 4.5V są pod tym względem wyjątkowo liche. Trochę może pomóc umieszczenie kondensatora elektrolitycznego 2200 - 4700uF blisko obwodu tranzystora kluczującego. Magazynuje on część energii potrzebnej podczas impulsu. W miarę rozładowania baterii będzie widoczny spadek czułości dlatego najlepsze i w końcu najbardziej ekonomiczne są jednak akumulatory. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt!
Mrand

Chodzi mi oto ze chcę w swoim dać dwie baterie 4,5 v..I chciałbym sie dowiedzieć czy nic sie nie stanie elektronice :? i czy mozna taakimi bateriami pójsć spokojnie w las na kilka godzin ??? :?

• 2 weeks later...
Ja w swoim dałem akumulatorek 12V/0,8Ah i bardzo dobrze działa. Jak ustawisz PeeR-kiem na wejściu wzmacniacza 0V, to nawet w impulsie będzie naprawdę mało pobierał prądu. Ten akumulatorek starcza mi na około 10 - 15 wypadów po 2 do 3 godz ciągłej prawie pracy. Akumulatorek jest HAZE- żelówka.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information