RASTCOM Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2004 Mam pytanie trzy taki wkład nadaje się do przeróbki , i trzy będzie pasować do hełmu niemieckiego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwiecień 2004 Share Napisano 10 Kwiecień 2004 Panowie , tylko mi nie mówcie że nie ma tu żadnych ekspertów od hełmów ;-).Pozdr. i życze smacznego jajka i mokrego dyngusa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwiecień 2004 Share Napisano 10 Kwiecień 2004 SPOKO BEDZIE. IDENTYCZNE SA CZESKIE WKŁADY WZ 52 POPROSTU BYŁY ZCIAGANE Z NIEMIECKICH. ALE NA BOGA CO Z TYM WSZYSTKIM WSPÓLNEGO MA CYFRA TRZY (3 ) !!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwiecień 2004 Share Napisano 10 Kwiecień 2004 Jaka cyfra 3 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwiecień 2004 Share Napisano 10 Kwiecień 2004 no dobra.... nie pisze sie rzy" tylko czy"!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RASTCOM Napisano 10 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2004 Chodziło mi tylko trzy ma to sens pakowawać do hełmu , trzy tylko wyrzucić do śmieci bo mam tego około 20 sztuk na stanie .Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwiecień 2004 Share Napisano 10 Kwiecień 2004 Dzięki Okejos za porady ortograficzne , ale chodziło mi tylko o to czy będzie to zgodne z fasunkiem niemieckim .Pozdr.A nie myli się tylko ten co nic nie robi" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwiecień 2004 Share Napisano 10 Kwiecień 2004 uczymy sie całe zycie ja tez robie byki, bedzie zgodnena 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RASTCOM Napisano 10 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2004 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 22 Lipiec 2004 Share Napisano 22 Lipiec 2004 To skan wkładu do hełmu niemieckiego. Podam jeszcze wysokość: 12,5 cm w najwyższym punkcie i 8 cm w najniższym.Może się komuś przyda.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 Mam pytanko: czym/jak była mocowana skóra do wewnętrznej obręczy?? Gdzieś widziałem, że na nity, a w skórce co mam są wprawdzie dziurki, a nie widać śladu po zaciśnięciu nita.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Nity miały rozchylane wąsy (dł.ok 8mm) i nie były mocno zaciskane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Skóra była nitowana do obreczy, Nity miały dość szerokie łebki więc nie musiały pozostawić śladu.Zobacz tu http://www.1944militaria.com/helmet_liner.htm.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 http://www.1944militaria.com/helmet_liner.htmten będzie działał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Dzięki, właśnie o to zdjęcie mi chodziło.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Kontynuując - do Polzina - nity miały wąsy, ale z drutu tak??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Nie za bardzo wiem, o jakie nity Ci chodzi, tu na foto masz nity mocujące wyściółkę do metalowej obręczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 ... a tu nity mocujące metalową obręcz z wyściółką do dzwonu hełmu. Do tych nitów dochodzą jeszcze okrągłe podkładki z podłóżnymi wycięciami na wąsy nita. Oba foto są powiększone. Pozdrawiam.wons Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 3 Sierpień 2004 Share Napisano 3 Sierpień 2004 Chodziło mi o te pierwsze, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.