boleo54 Napisano 19 Maj 2020 Share Napisano 19 Maj 2020 Wiele lat temu do swoich zbiorów dołączyłem taki pierścień. Materiał: miedź, brąz? Obrączka nitowana do całości. Najciekawsze jest skojarzenie z orłem na denarach Bolesława Chrobrego. Proszę o opinie sugestie? Ostatnie zdjęcie to orzeł z denara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafels Napisano 3 Kwiecień 2023 Share Napisano 3 Kwiecień 2023 On 19.05.2020 o 14:01, boleo54 napisał: skojarzenie z orłem na denarach Bolesława Chrobrego Ten ptak na denarach to paw, ale to już chyba powszechnie wiadomo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boleo54 Napisano 4 Kwiecień 2023 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2023 Dzięki za informację, a wobec tego pierścień może być wiekowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k.roszkowski Napisano 6 Kwiecień 2023 Share Napisano 6 Kwiecień 2023 Wczesne średniowiecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi