Lucek Napisano 21 Kwiecień 2020 Share Napisano 21 Kwiecień 2020 Witam. Mój sprzęt to f44 z fabryczną cewką 11dd, i zastanawiam się nad zmianą sondy na nel hunter 12,5x8,5 dd. Nie wiem czy odczuję różnicę i czy w ogóle warto. Proszę o informację co myślicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 21 Kwiecień 2020 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2020 Dodam że jest to mój pierwszy sprzęt, kupiony z cewką dd jako używany. Nie miałem do czynienia z innym sprzętem, stąd moja prośba o opinię bardziej doświadczonych użytkowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy3 Napisano 25 Kwiecień 2020 Share Napisano 25 Kwiecień 2020 Nie wiem, jak z F44, ale nel hunter w przypadku poprzedników obecnej podrasowanej serii (F2, F4) robiła różnice (tyle że tam fabryczne były z zasady cewki cc, a nie dd). W głębokości może nie aż tak wielką, natomiast znacząco stabilizowały wykrywacz, eliminując różne fałszywe sygnały, duchy, popierdywania itp.Jeżeli natomiast obecnie masz fabryczną nieuszkodzoną dd, to zmiana na nelkę na pewno nie zaszkodzi, ale nie wiem, czy warta jest tych kilku stów...A, i nel hunter jest cięższa od obecnej cewki fabrycznej, co na początku przy dłuższym chodzeniu na pewno odczujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.