digriz Napisano 8 Październik 2019 Napisano 8 Październik 2019 witam bardzo prosze o pomoc w identyfikacji luski (mosiadz) bicia na spodzie jak na zdjeciu sa w dosc dobrym stanie jest tylko bardzo krotka ( jakies 185mm) wiec mam podejrzenie ze zostala "przycieta" choc nie ma sladow z gory dzieki
digriz Napisano 10 Październik 2019 Autor Napisano 10 Październik 2019 dzieki ale znaleziona na moich mazurach wiec chyba niemiec tez ich uzywal pozdrawiam
m4sherman Napisano 10 Październik 2019 Napisano 10 Październik 2019 Tak, po 8 wrześniu 1943 r. Niemcy przejęli duże ilości włoskiego sprzętu i uzbrojenia, Nie wiem, czy słyszałeś o włoskiej haubicy spod Malborka
m4sherman Napisano 8 Październik 2019 Napisano 8 Październik 2019 To będzie włoch: http://www.municion.org/75/75x185R.htm
Pytanie
digriz
witam
bardzo prosze o pomoc w identyfikacji luski (mosiadz)
bicia na spodzie jak na zdjeciu sa w dosc dobrym stanie jest tylko bardzo krotka ( jakies 185mm) wiec mam podejrzenie ze zostala "przycieta" choc nie ma sladow
z gory dzieki
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.