Witam, Dziś stałam się posiadaczką posrebrzanego kielicha. Kielich posiada sygnatury: pierwsza to sygnatura producenta - Wellner Sohne, druga to wygrawerowane nazwisko Fritz Warnecke. To, co udało mi się wygrzebać z czeluści internetu to to, ze fabryka działała na przełomie XIX i XX wieku, i była głównym dostawcą sreber i platerów dla dowódców Wermachtu. Z kolei szukając nazwizka Warnecke znalazłam informację o generale wojsk Wermachtu. Czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej na temat tego przedmiotu?
Pytanie
asiunia
Witam,
Dziś stałam się posiadaczką posrebrzanego kielicha. Kielich posiada sygnatury: pierwsza to sygnatura producenta - Wellner Sohne, druga to wygrawerowane nazwisko Fritz Warnecke.
To, co udało mi się wygrzebać z czeluści internetu to to, ze fabryka działała na przełomie XIX i XX wieku, i była głównym dostawcą sreber i platerów dla dowódców Wermachtu. Z kolei szukając nazwizka Warnecke znalazłam informację o generale wojsk Wermachtu.
Czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej na temat tego przedmiotu?
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.