Arnes Napisano 21 Styczeń 2019 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2019 Witam, czy ktoś może podpowiedzieć, w jakiej jednostce mógł służyć mój dziadek, Adam Winkler nosząc taki mundur. Ja wiem tylko, że stacjonował w Burzeninie. Mam takie zdjęcia, jedno na polanie przed kościołem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnes Napisano 23 Styczeń 2019 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2019 Tu mam bliżej żołnierzy, będę wdzięczna za pomoc w identyfikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnes Napisano 23 Styczeń 2019 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2019 Taką fotografię mam jeszcze, w mundurze wyjściowym. Po prawej stronie są odznaczenia, jest jeszcze chyba coś po lewej stronie pod kieszenią, ale mało widoczna nawet w powiększeniu. Wygląda na lata przed 1939 rokiem, bo czapka jest okrągła, ale może się mylę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnes Napisano 23 Styczeń 2019 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2019 Powiększyłam, żołnierzy jest na nich jeden w mundurze wyjściowym, ma też jakieś odznaczenie, może ten pułk faktycznie miał jakieś manewry w Burzeninie, a może teraz więcej coś się dowiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.