XXXXX Napisano 21 Wrzesień 2018 Autor Napisano 21 Wrzesień 2018 Wcześniej prosiłem o pomoc i uzyskałem informacje, że jest to szabla paradna policji niemieckiej za co dziękuję. Mam tylko jeszcze jedno pytanie co oznacza ten znak na początku ostrza jakby ss ale nie mam wiedzy w tym zakresie. Z góry dziękuję.
XXXXX Napisano 21 Wrzesień 2018 Autor Napisano 21 Wrzesień 2018 Wpadła mi w ręce jeszcze taka ale nie ma tyłu tej pionowej blaszki co poprzednia i oczywiście nie wiem do jakiej formacji należy.
torba5 Napisano 21 Wrzesień 2018 Napisano 21 Wrzesień 2018 sygnatura producenta ,ale zdjęcie za małe jak dla mnie żeby powiedzieć którego
XXXXX Napisano 21 Wrzesień 2018 Autor Napisano 21 Wrzesień 2018 Producent jest na tym zdjęciu ale po drugiej stronie jest znak jak na pierwszym zdjęciu w kształcie s". Właśnie to s" mnie zastanawia.
Luftlander Napisano 22 Wrzesień 2018 Napisano 22 Wrzesień 2018 Taka sama...http://www.od43.com/A_Schuster_NCO_Polizei_Sword_RB.html
Pytanie
XXXXX
Wcześniej prosiłem o pomoc i uzyskałem informacje, że jest to szabla paradna policji niemieckiej za co dziękuję. Mam tylko jeszcze jedno pytanie co oznacza ten znak na początku ostrza jakby ss ale nie mam wiedzy w tym zakresie. Z góry dziękuję.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.