roni968 Napisano 7 Sierpień 2018 Autor Napisano 7 Sierpień 2018 Znalazłem prawdopodobnie stary dzwonek od roweru,na górze napisane jest Lusatia Fahrradindustrie Gorlitz" Lusatia to niemiecka nazwa Łużyc,chyba nieużywana w Nimczech w XX wieku.Ma ktoś pomysł z którego roku może być ta znajdka?
ralf78 Napisano 8 Sierpień 2018 Napisano 8 Sierpień 2018 GÖRLITZ czyli Zgorzelec. Proponuję sprawdzić w jakich latach działała w tym mieście firma LUSATIA FAHRRADINDUSTRIE". Nazwa firmy jest nazwą własną i nie musi mieć nic wspólnego z ówczesnym słownictwem. Tak się składa, że LUSATIA to wyraz łaciński.Według mnie dzwonek jak najbardziej XX-wieczny.
roni968 Napisano 8 Sierpień 2018 Autor Napisano 8 Sierpień 2018 Szukałem tej firmy ale nie mogłem znaleźć.Dzieki za odp.
Pytanie
roni968
Znalazłem prawdopodobnie stary dzwonek od roweru,na górze napisane jest Lusatia Fahrradindustrie Gorlitz" Lusatia to niemiecka nazwa Łużyc,chyba nieużywana w Nimczech w XX wieku.Ma ktoś pomysł z którego roku może być ta znajdka?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.