witam serdecznie. Czy możecie pomóc mi w identyfikacji tego przedmiotu? Znalazłem go podczas spaceru po modlińskiej twierdzy w pobliżu korony utrackiej, wystawał z ziemi tylko karbowany fragment i myślałem ze to pocisk,i gdyby tak było to nie zamieściłbym tego fątku na forum ale gdy stwierdziłem że to jest z materiału przypominającego ołów wyeliminowałem pochodzenie militarne tegoż znaleziska . Bardzo ciężki około 15-20 kg, nie ma żadnych oznaczeń. Za wszelkie podpowiedzi byłbym wdzięczny. Jesteście kolejnym forum gdzie to zamieszczam i mam nadzieję tu uda się to zidentyfikować Pozdrawiam
Pytanie
francjozef
witam serdecznie. Czy możecie pomóc mi w identyfikacji tego przedmiotu? Znalazłem go podczas spaceru po modlińskiej twierdzy w pobliżu korony utrackiej, wystawał z ziemi tylko karbowany fragment i myślałem ze to pocisk,i gdyby tak było to nie zamieściłbym tego fątku na forum ale gdy stwierdziłem że to jest z materiału przypominającego ołów wyeliminowałem pochodzenie militarne tegoż znaleziska . Bardzo ciężki około 15-20 kg, nie ma żadnych oznaczeń. Za wszelkie podpowiedzi byłbym wdzięczny. Jesteście kolejnym forum gdzie to zamieszczam i mam nadzieję tu uda się to zidentyfikować
Pozdrawiam
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.