AnnaCh. Napisano 7 Czerwiec 2018 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2018 Witam serdecznie .Uprzejmie proszę o pomoc i ukierunkowanie mnie ,gdzie mogę odszukać wykaz Kolejarzy i Leśników w Galicji 1884 - 1940 r.Mam na myśli województwo tarnopolskie i lwowskie .Szanownie Państwo.Od wielu lat poszukuję danych dotyczących moich Dziadków .1/KOLEJARZ.WĘGRZYNOWICZ MICHAŁ (kolejarz ,zwrotniczy).Zamieszkały we Wsi Siworogi ,powiat:Przemyślany woj: TarnopolZamarł na gruźlicę i jest pochowany na cmentarzu w Siworogach(grobu nie ma ).Przed śmiercią wypisał się ze Związków Zawodowych Kolejarzy.Miał żonę Michalinę Węgrzynowicz (zd. Zwarycz)i czworo dzieci.2/LEŚNICZY - GAJOWY .WORONKA MICHAŁ.Zamieszkały we Wsi Siworogi ,powiat:Przemyślany woj: TarnopolBrał udział w I wojnie św. pewnie był ranny ,gdyż na zdjęciu jest w szpitalnym kitlu (na zdjęciu nad Jego głową jest zaznaczony zygzakiem -ołówkiem ).Wkleję zdjęcie(mam nadzieje ,że się uda).Z opowiadań rodzinnych wiem,że był gajowym w lesie (pewnie w okolicach Przemyślan?).Miał żonę, Anna Woronka (zd. Nowogrodzka).Mieli troje dzieci .Niestety ,jestem bardzo zasmucona,że mam tak znikomą wiedzę na temat moich Dziadków .Szanowni Państwo.Bardzo proszę o pomoc .Proszę również ukierunkować mnie ,gdzie mogę szukać .Będę bardzo wdzięczna jak również zobowiązana.Z satysfakcją i przyjemnością również pomagam i pomogę w poszukiwaniach ,jeśli tylko potrafię.Serdecznie Państwa pozdrawiam.Z wyrazami szacunku.Ania Chodorek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.