carabus Napisano 9 Maj 2018 Autor Napisano 9 Maj 2018 Na małym cmentarzu w Austrii u podnóża Alp taki nagrobek znalazłem....pytanie czy ktoś coś o tej organizacji słyszał? Wie?
carabus Napisano 9 Maj 2018 Autor Napisano 9 Maj 2018 Taki napis.....chyba ktoś z językiem polskim miał problem albo kamieniarz był przygłuchy...
ammuratow Napisano 10 Maj 2018 Napisano 10 Maj 2018 Skoro napis tak okrutnie pokaleczony, to może Sarmatia?http://www.sarmatia.pl/historia/
ammuratow Napisano 15 Maj 2018 Napisano 15 Maj 2018 Na tym nagrobku są jeszcze inne nieścisłości.Zginęli w Holzhauzen? Znalazłem tylko Holzhausen i to może się zgadzać. To jest gmina w Górnej Austrii.Traustein to znów miasteczko w Bawarii, ale nie znalazłem tam Ośrodka Polskiego. Jest jednak również powiat Traustein i tam znalazłem Holzhausen, które jest dzielnicą miasta Bergen w powiecie Trautstein. Strasznie to pogmatwane.Aha, sprawdziłem nazwiska obu zamordowanych w programie straty", ale nie ma ich tam. Bardzo możliwe, że ich nazwisko równiez zostały zniekształcone.PozdrawiamArtur
carabus Napisano 10 Maj 2018 Autor Napisano 10 Maj 2018 Witaj...tez w międzyczasie ich namierzyłem w necie...wysłałem zapytanie jak odezwą się dam znać jaki dalszy los....
Pytanie
carabus
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.