GREKU2503 Napisano 8 Kwiecień 2018 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2018 Witam, widział ktoś coś takiego? Nie ma żadnych liter. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREKU2503 Napisano 8 Kwiecień 2018 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2018 Rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
altpreuss Napisano 8 Kwiecień 2018 Share Napisano 8 Kwiecień 2018 tak i to niejednokrotnie.również pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREKU2503 Napisano 8 Kwiecień 2018 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2018 Ok, a wiadomo jakie pochodzenie i czasy?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZetZet Napisano 9 Kwiecień 2018 Share Napisano 9 Kwiecień 2018 Witam! Powszechnie używane galanteryjne guziki tego rodzaju jestem skłonny wydatować na drugą poł. XVIII i pierwszą poł. XIX wieku. Dość łatwe wykonanie, krążek z blachy, do którego twardym lutem mocowano zazwyczaj druciane uszko. Zewnątrz najczęściej były proste zdobienia wykonane metodą repusowania przy użyciu gotowych wzorników, albo grawerowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREKU2503 Napisano 10 Kwiecień 2018 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2018 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, Ja pierwszy raz spotkałem się z takim. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.