ijama Napisano 2 Kwiecień 2018 Autor Napisano 2 Kwiecień 2018 WitamPosiadam zdjęcie krewnego w mundurze (ur. 1883), prosiłbym o zidentyfikowanie tegoż munduru.Z góry bardzo dziękuję za wszelkie informacjeMariusz
ijama Napisano 4 Kwiecień 2018 Autor Napisano 4 Kwiecień 2018 Zdjęcie słabe, bo musiałem je zmniejszyć do rozmiarów, jakie mogę tu przesłać. Wg mnie na patce jest cyfra 3".Wywnioskowałem też, że krewny był leworęczny??
ijama Napisano 4 Kwiecień 2018 Autor Napisano 4 Kwiecień 2018 Czy mógłbym w jakiś sposób udostępnić zdjęcie lepszej jakości z zewnętrznego linku? Być może widać będzie więcej szczegółów.Mariusz
akcej Napisano 2 Kwiecień 2018 Napisano 2 Kwiecień 2018 Oficer Błękitnej Armii niestety jakość fotki nie pozwala na określenie stopnia i numeru pułku
ijama Napisano 2 Kwiecień 2018 Autor Napisano 2 Kwiecień 2018 WitamPosiadam zdjęcie krewnego w mundurze (ur. 1883), prosiłbym o zidentyfikowanie tegoż munduru.Z góry bardzo dziękuję za wszelkie informacjeMariusz
akcej Napisano 3 Kwiecień 2018 Napisano 3 Kwiecień 2018 Posiedziałem nad tą fotką niestety jest tak kiepskiej jakości że niewiele można powiedzieć.Ńa czapce na jajku prawdopodobnie dwa poziome srebrne paski czyli porucznik na nogach raczej sztylpy niż tradycyjne sznurowane wysokie francuskie buty na kołnieżu ciemne patki kawaleria artyleria ? .Raczej jest tam trąbka nie numer pułku chasseurs ?
Pytanie
ijama
Witam
Posiadam zdjęcie krewnego w mundurze (ur. 1883), prosiłbym o zidentyfikowanie tegoż munduru.
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie informacje
Mariusz
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.