kosasz2 Napisano 13 Marzec 2018 Napisano 13 Marzec 2018 Witam,na polu ornym na powierzchni ziemi zostały znalezione takie oto kawałki ceramiczna.Proszę o pomoc w identyfikacji.Jakie kroki podjąć gdy skorupki okażą się wiekowe.Pozdrawiam
kosasz2 Napisano 13 Marzec 2018 Autor Napisano 13 Marzec 2018 http://zmniejszacz.pl/galeria/5aa6b54dbbaf3/bez-nazwy
torba5 Napisano 13 Marzec 2018 Napisano 13 Marzec 2018 te kroki to lepiej sobie odpuścić ,choćby dla dobra właściciela pola ornego ,coby sobie mógł dalej orać w spokoju ,w każdym innym przypadku spokój ów mu zniszczysz......
kosasz2 Napisano 14 Marzec 2018 Autor Napisano 14 Marzec 2018 Jeśli dobrze pójdzie to w przyszłości Ja będę właścicielem,gdyż obecny zarządca kończy przygodę z rolnictwem.Oczywiście jest to kwestia najbliższych lat,nie tygodni. Być może niektórzy mają inne spojrzenie na te tematy,ale ja osobiście uważam,iż powinno się to zgłaszać.(czy to naiwność?) Czytałem,iż podpisuje się pewne dokumenty z archeologami,mianowicie by po sobie posprzątali,by rozpoczęli prace w najkorzystniejszych dla rolnika momencie zbiorów(po żniwach)itp. Proszę o wypowiedz osób,które miały już tego typu przygody.Mówią,że nie taki diabeł straszny.. :)Mimo wszystko proszę o próbę datowania tych kawałków.Pozdrawiam
Pytanie
kosasz2
Witam,na polu ornym na powierzchni ziemi zostały znalezione takie oto kawałki ceramiczna.Proszę o pomoc w identyfikacji.Jakie kroki podjąć gdy skorupki okażą się wiekowe.Pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.