oni Napisano 4 Luty 2018 Autor Napisano 4 Luty 2018 Witam pomoże ktoś w identyfikacji tej monety druga strona zabrudzona więc nie robiłem zdjęcia tam jest data ale za bardzo nie czytelna więc jak by ktoś znał co to jest i zjakiego okresu bym był wdzieczny za identyfikacje jest srebrna
torba5 Napisano 4 Luty 2018 Napisano 4 Luty 2018 wygląda na grosz praski ,ale stan sugeruje falsa ,bo one były z dobrego srebra bite ,mądrzejsi poprawią moje domniemania
sqr Napisano 4 Luty 2018 Napisano 4 Luty 2018 Grosz praski to na pewno nie jest! Jaka średnica? i pokaż drugą stronę.
zozu Napisano 4 Luty 2018 Napisano 4 Luty 2018 1 Kreuzer; Elektorat Palatynatu; Karol III Filip- elektor Palatynatu w latach 1714- 1742.
oni Napisano 5 Luty 2018 Autor Napisano 5 Luty 2018 Dzięki za pomoc to by był ten krajcar ciężko go znaleźć na necie i nie znalazłem stopnia rzadkości orjętuję się ktoś gdzie coś więcej na temat tej monetki odszukać
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.