kof Napisano 23 Listopad 2017 Autor Napisano 23 Listopad 2017 Witam. Czy ktoś wie co to za wiatrówka? Z jakich lat? Jaka produkcja? Kaliber 4,5mm. Na pewno jest przedwojenna, ze strychu na Dolnym Śląsku. Śrubki są nowe, kolega za dzieciaka sobie ją skręcał.
reyer8 Napisano 24 Listopad 2017 Napisano 24 Listopad 2017 a tutaj jeszcze inny model ...ale ogólnie tak jak pisałeś możliwe że licencja została sprzedana do innych krajów.Pozdrawiam
Rafi94 Napisano 23 Listopad 2017 Napisano 23 Listopad 2017 System jak w wiatrówce Quackenbush. Może to jedna z odmian.
reyer8 Napisano 23 Listopad 2017 Napisano 23 Listopad 2017 wiatrowka francuska, przedwojenna ,mialem kilka takich, jak znajde czas to podesle fotke jak wygladala w calosc.
reyer8 Napisano 23 Listopad 2017 Napisano 23 Listopad 2017 chociaz spotkalem sie z opinia ze takie robili jeszcze w latach 50tych. ale francuska .
kof Napisano 25 Listopad 2017 Autor Napisano 25 Listopad 2017 Moja jest troche inna. Możliwe, że moja nie jest francuska.
kof Napisano 23 Listopad 2017 Autor Napisano 23 Listopad 2017 Możlwe, że obydwaj koledzy macie rację. Na szybko sprawdziłem Quackenbusha i na jednym zdjęciu jest chyba identyczna jak moja, słabo widać, bo trzeba się zalogować, żeby zobaczyć lepsze zdjęcie. Doczytałem, że Quackenbush sprzedał licencję do wielu krajów europejskich, więc może i we francji je produkowali. Ta moja jest na pewno przedwojenna, kolega ją wyciągnął ze strychu na początku lat osiemdziesiątych. Dzięki za informację.
Pytanie
kof
Witam. Czy ktoś wie co to za wiatrówka? Z jakich lat? Jaka produkcja? Kaliber 4,5mm. Na pewno jest przedwojenna, ze strychu na Dolnym Śląsku. Śrubki są nowe, kolega za dzieciaka sobie ją skręcał.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.