Skocz do zawartości

Wał Pomorski,Nadarzyce

PiotrekStupak

Rekomendowane odpowiedzi

Siemankoo !
Mieszkam praktycznie w samym sercu Wału Pomorskiego,w Nadarzycach. Dużo czytałem o walkach na tych terenach i chciałbym przejść sie po lesie z kimś kto ma obadaną tą całą sytuacje,Wiem gdzie rozciąga się cała linia bunkrów,aż do Zdbic,podobno kiedyś tam znaleziono szczątki człowieka,lecz krzyża już tam nie ma. Na początku sierpnia znalazłem tam magazynek talerzowy od Polskiego RKM'a. Nie widać śladów żeby było coś tam bardziej przekopane,także możemy wziąć maszynki w ręke i poszukać skarbów :D Byłby ktoś chętny ? Pozdrawiam !

• 3 weeks later...
Hejka
w okolicy ryliśmy przez 10 lat w każde wakacje
tereny mocno przechodzone ,ale zawsze coś się pociągnie ,
głownie kopaliśmy przy brukowanej drodze co idzie z Nadarzyc na Zdbice ,mnóstwo urwiłapek ,ale i przyjemniejsze rzeczy się zdarzały ,w samych Nadarzycach jest starszy gość ,co ma wielką kolekcję szpeju wykopanego przez ostatnie 20 lat z tamtych okolic ,powinieneś go znać a jak nie znasz to konieczne poznaj ,już nie chodzi mi o zbiór tylko o wiedzę jaką posiada na temat tych terenów ,już nie pamiętam który to dom ,ale znaleźliśmy go przypadkowo ,po prawej stronie drogi jadąc do brukowej drogi ,co idzie przez las
powodzenia

Potrek jesli masz zezwolenie od komentanta CPL w Nadarzycach na wstęp do lasu to szczerze gratuluje.Jesli nie to stanowczo odradzam latania tam bo mozesz sie spotkać z ochroną która jest bezwzględna. jesli chodzi o Wał Pomorski to są jeszcze dość ciekawe miejsca to oblatania.Zdbice same w sobie mocno przekopane ale zawsze jeszcze coś sie znajdzie.Ja latam aktualnie w okolicach Jastrowia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie