tygroth Napisano 17 Październik 2017 Autor Napisano 17 Październik 2017 Co mogło być zawartością butelki zakręconej tym korkiem?
Luftlander Napisano 17 Październik 2017 Napisano 17 Październik 2017 Pewnie po rozpałce patrząc na rysunek, rokiem się nie sugeruj to rok złażenia fabryki tak jak na naszych kapslach od piwa np. Żywiec 1856.
tygroth Napisano 17 Październik 2017 Autor Napisano 17 Październik 2017 Dzięki za odpowiedź. Zasugerowałem się tym rokiem, bo miejsce, w którym to znalazłem, to dawna granica polsko-niemiecka (pozostałości po zabudowaniach, same fundamenty i masa gruzu). Ponad to znalazłem tam kilka fantów, które są z pewnością ówieśnikami" tego korka. :)Nic młodszego od pfeninga z 1941 nie było.
mietek Napisano 18 Październik 2017 Napisano 18 Październik 2017 gegr. skrót od gegründet , założone....Może i stare, np paliwo do lampy, lub kuchenki...
tygroth Napisano 18 Październik 2017 Autor Napisano 18 Październik 2017 Dzięki za sugestie. W zasadzie nic więcej nie da się ustalić.
Pytanie
tygroth
Co mogło być zawartością butelki zakręconej tym korkiem?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.