nurek79 Napisano 7 Wrzesień 2017 Autor Napisano 7 Wrzesień 2017 Witam wszystkich. Mam trochę nietypowe pytanie odnośnie pocisku Minenwerfer 170 mm. Czy jest możliwość rozpoznania czy pocisk zawiera gaz. Brak malowania. W rejonie wykrycia była użyta. Nadmieniam że jest zabezpieczony MCPPA.
nurek79 Napisano 7 Wrzesień 2017 Autor Napisano 7 Wrzesień 2017 Witam wszystkich. Mam trochę nietypowe pytanie odnośnie pocisku Minenwerfer 170 mm. Czy jest możliwość rozpoznania czy pocisk zawiera gaz. Brak malowania. W rejonie wykrycia była użyta. Nadmieniam że jest zabezpieczony MCPPA.
nurek79 Napisano 7 Wrzesień 2017 Autor Napisano 7 Wrzesień 2017 Zapalniki tego typu były również używane w pociskach gazowych.
predi888 Napisano 7 Wrzesień 2017 Napisano 7 Wrzesień 2017 http://www.guerredesgaz.fr/Agression/artillerie/allemande/1915/Munitions%20chimiques%20allemandes1915.htmmniej więcej W połowie strony
Pytanie
nurek79
Witam wszystkich. Mam trochę nietypowe pytanie odnośnie pocisku Minenwerfer 170 mm. Czy jest możliwość rozpoznania czy pocisk zawiera gaz. Brak malowania. W rejonie wykrycia była użyta. Nadmieniam że jest zabezpieczony MCPPA.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.