kuzysz Napisano 15 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2017 Witam, nie mogę sobie poradzić z identyfikacją tej odznaki, a szukałem również na ruskich stronach. Mam prośbę do kogokolwiek z forumowiczów o pomoc w identyfikacji tej odznaki, prawdopodobnie pułkowej. Wymiary 4/3,5 cm. Na rewersie są szpilki do przypinania, również herb z literą C jest umocowany dwoma szpilkami... Z góry dziękuję za pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 17 Czerwiec 2017 Share Napisano 17 Czerwiec 2017 Nic dziwnego, że nie znalazłeś bo takiej nie było... jest to element odznaki nagrodowej 188-go Karskiego Pułku Piechoty. Stacjonował w mieście Saratów nad Wołgą także daleko ale z tego co kojarzę w pierwszą wojnę walczył na południu Polski.http://oldsaratov.ru/sites/default/files/styles/comment_image/public/kopiya_polki.jpg?itok=TOjI1MQ3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuzysz Napisano 17 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2017 Dziękuję za pomoc... Skoro pułk ten walczył na południu Polski to musiał przemieścić się również wyżej, bo element ten znaleziono w okolicach Końskich... Ale co mi nabił ćwieka to moje, normalnie nie dawał mi spokoju. Czasu mi zaoszczędziłeś że ho ho, za co jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.