Skocz do zawartości

Carska odznaka

kuzysz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie mogę sobie poradzić z identyfikacją tej odznaki, a szukałem również na ruskich stronach. Mam prośbę do kogokolwiek z forumowiczów o pomoc w identyfikacji tej odznaki, prawdopodobnie pułkowej. Wymiary 4/3,5 cm. Na rewersie są szpilki do przypinania, również herb z literą C jest umocowany dwoma szpilkami... Z góry dziękuję za pomoc...

Nic dziwnego, że nie znalazłeś bo takiej nie było... jest to element odznaki nagrodowej 188-go Karskiego Pułku Piechoty. Stacjonował w mieście Saratów nad Wołgą także daleko ale z tego co kojarzę w pierwszą wojnę walczył na południu Polski.

http://oldsaratov.ru/sites/default/files/styles/comment_image/public/kopiya_polki.jpg?itok=TOjI1MQ3

Dziękuję za pomoc... Skoro pułk ten walczył na południu Polski to musiał przemieścić się również wyżej, bo element ten znaleziono w okolicach Końskich... Ale co mi nabił ćwieka to moje, normalnie nie dawał mi spokoju. Czasu mi zaoszczędziłeś że ho ho, za co jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie