Torrez91 Napisano 23 Maj 2017 Autor Share Napisano 23 Maj 2017 Witam!Znalazłem coś takiego na początku myślałem że to jakiś śmieć ale po przetarciu w palcach ujrzałem orzełka ;DNie wiem czy to moneta czy inne ustrojstwo ale jest tak małe że może to być jej pozostałość obecnie ma 10mm a pewnie miala z 11-13mm , wykonana jest z miedzi lub brązu trudno mi to oszacować.Z jednej strony orzełek z trzema piórkami na skrzydle i głową skierowaną w lewo a z drugiej nie wiem co ale jest coś wybite.Wiem że jest raczej niemożliwe ,żeby rozszyfrować co to mogło być ale proszę o podpowiedź bo nie daje mi to spokoju :)Spróbuję jeszcze to wyczyscic i dam dodatkowe zdjecia jesli cos to pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torrez91 Napisano 23 Maj 2017 Autor Share Napisano 23 Maj 2017 uP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 23 Maj 2017 Share Napisano 23 Maj 2017 Zapewne fals denarka Jagiellonskiego.Nie czysc, bo nic nie pomoże a tylko pogorszyć możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.