VVICIA Napisano 8 Maj 2017 Autor Share Napisano 8 Maj 2017 czy dzisiaj nie wypada rocznica jakiegoś święta ? , bo jakoś tak cicho wszędzie , głucho wszędzie .Co się w nas wszystkich zmieniło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi94 Napisano 8 Maj 2017 Share Napisano 8 Maj 2017 Dla mnie osobiście to taki ciężki temat. Niby to koniec wojny w Europie a dla Nas Polaków przejście z jednej okupacji w drugą, także dniem zwycięstwa bym tego nie nazwał. Mój śp. pradziadek mawiał, że dla niego wojna skończyła się 5 maja gdy to Amerykanie wyzwolili Mauthausen Gusen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumpernikiel Napisano 9 Maj 2017 Share Napisano 9 Maj 2017 Moja babka zawsze twierdziła, że wojna skończyła się ok. lipca 1944 r. Była cisza, spokój i cały kurz zaczął powoli opadać. Ale to zależy od regionu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.