Frozzer Posted April 5, 2004 Author Share Posted April 5, 2004 witam, mam fishera 1266 z mala cewka, nawet bym powiedzial zew malutka cewka :), zastanawiam sie kupic cos wiekszego i w zwiazku z tym mam pytanie.czy kosztem zwiekszenia cewki w przypadku tego wykrywacza bedzie efekt gubienia" mniejszych przedmiotow?. jak narazie lykam monetki wszystkie i wszelakie, ale czy pozniej bedzie tak samo?. czy przy zwiekszeniu cewki znacznie wzrosnie zasieg?.czy moze ktos kto ma tego fisherka podzielilby sie swoimi uwagami? jak narazie w terenie bylem ok 10 razy i mam juz 1 carska 1 pruska, 3 carskie niesm. 3 niemieckie i 1 pruski, mase monet, guzikow i pustych stalagowskich blach. na wykrywacz nie narzekam, ale odczuwam jakbym bral tylko przedmnioty lezace plycej. o zelaztwie nie wspomne, co prawda mialem ustawiona dyskryminacje na granicy mosiadzu, ale o maly wlos przeoczylem polskeigo mausera ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALL Posted April 5, 2004 Share Posted April 5, 2004 WITAM.Miałem możliwość przeprowadzenia testu wykrywacza Fisher 1266 z sondami 20cm i 26cm.Z sondą 26cm zasięg zdecydowanie wzrasta,i wykrywacz nie pomija drobnicy wręcz przeciwnie.Wszystkim szukającym tylko monety polecam ten wykrywacz.F.1266 jako jedyny posiada wbudowany dopalacz,oraz podwójną dyskryminacje.Z wymianą sondy na wiekszą wiąże się zmiana jego wagi.Fisher stosuje drut w cewkach nadawczych 0,45 i odpowiednią ilością zwoji uzyskuje maksymalne rozproszenie pola elektrycznego.Ale-jest to wykrywacz dynamiczny,jego wadą jeśli to można tak nazwać, jest to że wykrywa przedmioty żelazne i pochodne żelaza na niewielkich głęgokóściach.Przedmioty leżące głębiej poprostu rozmywa.Godnym polecenia do poszukiwań monet jest również FISHER 1225 z sondą 26cm.Poszukiwaczom militarii zdecydowanie polecam wykrywacze statyczne.POZDRAWIAM ALL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frozzer Posted April 5, 2004 Author Share Posted April 5, 2004 dzieki wielkie, wiec kupuje sonde :)))a to, ze stalowe elementy na plytkich glebokosciach wykrywa to zauwazylem, wykopiac dolek te przedmioty juz znikaja, ale po odpowiednim wsluchaniu sie, jestem w stanie rozroznic czy gadzet jest jakims stalowym pretem czy czyms lepszym. jednak dzeik sie rozni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frozzer Posted April 5, 2004 Author Share Posted April 5, 2004 odnosnie dopalacza" to oplaca sie go urzywac w terenie nie zasmiecony, zasieg wzrasta dwukrotnie!, jednak kosztem dyskryminacji :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALL Posted April 5, 2004 Share Posted April 5, 2004 Cieszę się że pomogłem w podjęciu decyzji,zakupu większej sondy to dobra decyzja.Dodam jeszcze że Firma Fisher, nie podaje w swych informacjach o produkcie bzdurnych inormacji.Uzasadnienie:Otóż przeglądając reklamówkę jednej z liczących się firm zachodnich,przeczytałem oto taką informacjęw naszym laboratorium specjaliści uzyskali tak doskonałe parametry i zasięgi" i tu niezliczone *****.Panowie specjaliści w pole, do lasu i tam testować swoje wynalazki!. Ja w moim nie laboratorium też uzyskałem zasięg np. monete 10zł z 1937r 80cm i co z tego jak w terenie się to nie sprawdzło.Przepraszam troche mnie poniosło.Pozdrawiam ALL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.