jaim Napisano 22 Marzec 2017 Autor Share Napisano 22 Marzec 2017 Witam ,proszę o pomoc w identyfikacji monet .( Przepisywałem w gogle co udało mi się odczytać lecz nic sensownego nie wyskoczyło).1- monetaśr- 25 mmmetal - brąz lub miedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaim Napisano 22 Marzec 2017 Autor Share Napisano 22 Marzec 2017 rewers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaim Napisano 22 Marzec 2017 Autor Share Napisano 22 Marzec 2017 2- monetaśr - 19-20 mmmetal - miedz rewersu nie pokazuje bo niema czego pokazywać . Bardzo dziękuje za poświęcony czas .Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 23 Marzec 2017 Share Napisano 23 Marzec 2017 Pierwsza to raczej liczman, druga fals grosza Zygmunta III Wazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaim Napisano 23 Marzec 2017 Autor Share Napisano 23 Marzec 2017 Witam ,dzięki sqr . Znalazłem pod nazwa liczman i to będzie ten na 99% , szkoda tylko że nie zidentyfikowany .https://numismatiqa.com/wp-content/uploads/2016/12/liczman1black.jpgPozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaim Napisano 23 Marzec 2017 Autor Share Napisano 23 Marzec 2017 ..coś link nie wszedł wiec skopiowałem zdjęcie .zdrów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosforek Napisano 23 Marzec 2017 Share Napisano 23 Marzec 2017 To nie jest ten liczman. Żeton do zidentyfikowania tylko musisz się postarać (na tym zdjęciu nie za wiele widać). Wrzuć go do wody utlenionej, przetrzyj, potem natłuść oliwą (ręcznikiem papierowym zbierz nadmiar oliwy) i wrzuć normalne zdjęcia. Przepisz to co widzisz.http://odkrywca.pl/jak-zrobic-wystarczajaco-poprawne-zdjecie-monety,691904.html#691904Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Rosforek 18:30 23-03-2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaim Napisano 23 Marzec 2017 Autor Share Napisano 23 Marzec 2017 Witaj .? - litera nierozpoznana .?X? - litera prawdopodobna x - litera rozpoznana na 99% N ● ? ? T E M ● ?A??A? I V S T V S P?N? ● T I B I ● ??F? ?P lub R? E I N G..za chwilę dam zdjęcia makro . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaim Napisano 23 Marzec 2017 Autor Share Napisano 23 Marzec 2017 całość . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaim Napisano 23 Marzec 2017 Autor Share Napisano 23 Marzec 2017 1/2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaim Napisano 23 Marzec 2017 Autor Share Napisano 23 Marzec 2017 2/2..mam nadzieje że pomoże , masz racje to chyba nie ta zasugerowałem się wieńcem . :/ Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.