Witam, zwracam się z prośbą o pomoc w identyfikacji lornetki, którą odziedziczyłem po dziadku. Niestety nigdy o niej nie wspominał, leżała sobie w piwnicy... Lornetka wygląda na bardzo starą, jest w kiepskim stanie, daje nieostry obraz. Jest niewielkich rozmiarów (11 x 10 x 4 cm), kolor czarno-złoty. Posiada jedynie napisy Dienst Glas" oraz U.F. 20230 K". Próbowałem znaleźć jakieś informacje na jej temat, ale nie trafiłem na podobny model (jedynie duże lornetki z II WŚ). Z tego co widziałem i czytałem wnioskuję, że może być niemiecka lornetką wojskową z czasów I WŚ, ale nie jestem pewien. Będę wdzięczny za pomoc w rozpoznaniu i ewentualnej wycenie. Pozdrawiam
Pytanie
bochen9
zwracam się z prośbą o pomoc w identyfikacji lornetki, którą odziedziczyłem po dziadku. Niestety nigdy o niej nie wspominał, leżała sobie w piwnicy...
Lornetka wygląda na bardzo starą, jest w kiepskim stanie, daje nieostry obraz. Jest niewielkich rozmiarów (11 x 10 x 4 cm), kolor czarno-złoty. Posiada jedynie napisy Dienst Glas" oraz U.F. 20230 K".
Próbowałem znaleźć jakieś informacje na jej temat, ale nie trafiłem na podobny model (jedynie duże lornetki z II WŚ). Z tego co widziałem i czytałem wnioskuję, że może być niemiecka lornetką wojskową z czasów I WŚ, ale nie jestem pewien.
Będę wdzięczny za pomoc w rozpoznaniu i ewentualnej wycenie.
Pozdrawiam
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.