jojas Napisano 28 Luty 2017 Autor Napisano 28 Luty 2017 Witam. Czy ktoś może zidentyfikować to ustrojstwo"?Wykonane jest z dwóch różnych metali. Wieniec jest srebrzysty litera z mosiądzu (prawdopodobnie). Wymiary 32mmX20mm. Odznaka miała z tyłu 2 wąsy.
Marczyk Napisano 7 Marzec 2017 Napisano 7 Marzec 2017 Ja bym to odwrócił do góry nogami. Wyjdzie ci kwadratowa" rosyjska litera D".
jojas Napisano 28 Luty 2017 Autor Napisano 28 Luty 2017 Witam. Czy ktoś może zidentyfikować to ustrojstwo"?Wykonane jest z dwóch różnych metali. Wieniec jest srebrzysty litera z mosiądzu (prawdopodobnie). Wymiary 32mmX20mm. Odznaka miała z tyłu 2 wąsy.
Marczyk Napisano 10 Marzec 2017 Napisano 10 Marzec 2017 Mam nadzieję, że kolega omija cmentarz w Kamiance. To jak został rozrabowany woła o pomstę do nieba.A wracając do literki. Nie upieram się, że musi to być G" ale jednak najbardziej mi tę literę przypomina. Zaczep do którego jest przymocowana wydaje się być w prawidłowym położeniu, natomiast literka mogła obrócić się na zaczepie.
jojas Napisano 12 Marzec 2017 Autor Napisano 12 Marzec 2017 A tak z ciekawości Człowiekusniegu to można się saperką w łeb palnąć.
Marczyk Napisano 12 Marzec 2017 Napisano 12 Marzec 2017 jojas, z akademickiego punktu widzenia nieczynny cmentarz jest cmentarzyskiem. Nie oznacza to bynajmniej, że można pójść tam z łopatą w poszukiwaniu butów, złotych zębów czy innych fantów. Art. 2. Ustawy o grobach i cmentarzach wojennych mówi:Groby wojenne bez względu na narodowość i wyznanie osób, w nich pochowanych, oraz formacje, do których osoby te należały, mają być pielęgnowane i otaczane należnym tym miejscom szacunkiem i powagą". Tyle prawo i choć ta ustawa nie jest doskonała to poza kwestiami prawnymi pozostaje jeszcze (zdawało by się) zwykła ludzka przyzwoitość.Na zdjęciu efekt działalności poszukiwacza skarbów na cmentarzu wojennym w Nowej Osuchowej. Podobnie jak ten w Kamiance zupełnie nie był widoczny na powierzchni, choć miejscowi o nim wiedzieli, las na nim rósł i szumiał, jelenie i hieny po nim biegały.
jojas Napisano 10 Marzec 2017 Autor Napisano 10 Marzec 2017 Kolego Marczyk dwie sprawy:1 Dziękuje za odpowiedź. Literka raczej nie mogła przekręcić się na zaczepie ponieważ jest do niego przylutowana.2 Co miało znaczyć pierwsze zdanie w Pana poście? Napiszę coś celem wyjaśnienia. Cmentarza wojskowego w okolicach Kamianki już nie ma. Wiem dość dokładnie gdzie był gdyż od końca lat 60-tych wędkowałem w tych okolicach dość często. Oczywiście że nie omijam tego miejsca łażąc po lesie bo i dla czego miałbym omijać? Jeżeli pierwsze zdanie miało sugerować że latam po grobach z łopatką to nie powiem trochę mnie to dotknęło.
Pytanie
jojas
Witam. Czy ktoś może zidentyfikować to ustrojstwo"?
Wykonane jest z dwóch różnych metali. Wieniec jest srebrzysty litera z mosiądzu (prawdopodobnie). Wymiary 32mmX20mm. Odznaka miała z tyłu 2 wąsy.
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.