outsider Napisano 25 Styczeń 2017 Share Napisano 25 Styczeń 2017 Kup standardową cewkę Eclipse 950 . Nie będziesz żałował... Miałem MXT z trzema cewkami - tą , którą masz( małą DD), standardową 950 i 12. 950 była nie do pobicia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taktyk Napisano 26 Styczeń 2017 Share Napisano 26 Styczeń 2017 950 jest dobra ale ja polecam typy DD D2 lub 6x10 Ecplipse - ta druga ma mniejszy zasięg ale dobrze separuje sygnały na śmietnikach.Koniecznie z numerami seryjnymi dla sond V-rated. Zazwyczaj są lepiej zestrojone od standardowych.TAKTYK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpagat Napisano 26 Styczeń 2017 Share Napisano 26 Styczeń 2017 Witam, 6x10 ecplipse masz, - 950 to koncentryczna sonda, najgłębsza ale mniejsze pole detekcji, wymaga wolniejszego przemiatania, polecam krzyżowa (nowszego typu), lekka, w glebach o wysokiej mineralizacji trochę zaniża ID,- D2 to cewka DD, dobre pole detekcji, trochę płytsza niż 950, lubi żelazo, ciężka, w ujemnych temperaturach lubi poświrować, minus waga,- Detecha nie używalem do MXT ale przy GMP była głęboka, super wyważona, choć nie radziła sobie w terenie z silna mineralizacja , dużo fałszywych sygnałów, pry MXT masz ID Hot Rock więc może być ok,widzę ze sprzęt nadal śmiga ;-)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 27 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2017 Śmiga jak złoto :)Szukałem czegoś innego, lżejszego , myślałem nad MX sportem...Jednak jak na razie nie ma odpowiedniego konkurenta dla MXT.Polubiliśmy się i raczej przy nim zostane :)A kolega szpagat z czym teraz lata i jak wygląda porównanie do MXT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpagat Napisano 27 Styczeń 2017 Share Napisano 27 Styczeń 2017 Hej, po MXT - Xp GoldMaxPower,teraz Deus, w porównaniu do MXT lżejsze, lepsza ergonomia ( przede wszystkim bezprzewodowość), niezastąpione na śmietnikach, separacja na pewno lepsza niż MXT, lepsze na drobnice, moim zdaniem jednak bardziej tępe na czystszym terenie, jakość i solidność wykonania na plus MXT, ID w MXT bez konkurencji, i w XP-kach brakuje mi prospectingu do głębokiego przeszukania, wracam do MXT ale chcę MXT Pro, głownie z uwagi na szersza identyfikację dźwiękową. Zastanawiał się nad MX Sport ale jakoS nie przekonał mnie.Ogólnie czysty teren, pole MXT,śmietniki, ruiny DEUS,teraz wiem, ze w MXT najlepiej chodzić z dyskryminacja 0, max 1, i słuchać...słuchać..jak chcesz możemy spotkać się na jakieś testy porównanie, pisz na private mail.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.