Gość Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 Jak może część z Was już wie organizuję na 8 maja koło Piekar Ślaskich małą imprezę rekonstrukcyjną przy zrekonstruowanym polskim schronie bojowym. Jest jednak mały problem: mam braki etatowe po stronie niemieckiej. Jest to swego rodzaju paradoks historii: na Ślasku nie ma ludzi z Wehmachtu. Gorąca prośba do Was: jeśli macie własny mundur z ekwipunkiem serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w zabawie. Dla osób z daleka jest możliwość zakwaterowania (za friko w remizie lub za jakieś 20zł w Domu Pielgrzyma w Piekarach - nie dostaliśmy niestety dotacji na ten cel). Jeśli macie jakieś pytania śmiało walcie!
mongo Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 Michał spokojnie, Lohse, Maciej, Łosiu i ja jakoś dotrzemy, nie obiecuję, że komplet ale zawsze coś.
Panzergrenadier Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 FJ też sie pojawią najprawdopodobniej :)
Gość Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 Mecenasie - zgodnie z obietnicą Monga - jak tylko zdam co mam zdać przyjeżdżam do Ciebie na Fort :-)Pozdrawiam kolegów z 4 DPanc i FJ :-)
Moose Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 No Mecenasie - na Śląsku jest jeszcze paru naszych znajomych. Coś się załatwi :-)Pozdrawiam
Gość Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 No to bongo Panowie! Wasza grupa z Wehrmachtu, jak się uda kilku żołnierzy z WP, dwóch ze ślaskiego GD (albo Das Reich, nie pamiętam), trzech FJ plus dwóch moich kumpli jako statyści, Haini, Ursus i Leuthen. Tyle już mam, jeśli dobrze pamiętam będzie to ok. 15 osób. Przydałoby się jeszcze kilka osób do Freikorpsu... Panzergrenadier, ilu Was jest? Bo rozważam scenariusz szturmu FJ na kopułę z ładunkami kumulacyjnymi? Jeśli macie jakieś kontakty, które byłyby przydatne nie wahajcie się ich użyć!Jak na razie robię co mogę, żeby ta impreza udała się jak najlepiej.
Gość Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 Panzergrenadier, już wiem z jakiej grupy jesteś! Dokładnie z tej o której myślałem! Przed chwilą doczytałem w jakimś innym teamacie...
mongo Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 Panzergrenadier, który to Ty jesteś na fotkach z waszej stronki? Miło by było wiedzieć z kim się gada :)Mecenas, już kupuję ammo na imprezkę:) pozdrawiam4.Panzer-Division Aufklärungs-Abteilung 7 Feldwebel Mongo
Panzergrenadier Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 Obergefreiter Thomas Wolf. Pozdro dla wszystkich :)
Gość Napisano 5 Kwiecień 2004 Napisano 5 Kwiecień 2004 Mongo, dla Ciebie bedzie specjalne zadanie poimprezowe w warunkach ograniczonej widocznosci (w nocy)...szczególy na miejscu.
Ursus Napisano 18 Kwiecień 2004 Napisano 18 Kwiecień 2004 Schutze Ursus melduje się posłusznie :))))))))))))
Panzergrenadier Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 Padnij!! 20 pompek!! :PObergefr. Wolf
(+) Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 Ty Panzergrenadier coś się tak rozkęrcił, może falę chcesz wprowadzić ;-] - jak Cię wezmę w obroty to też będzisz zaraz pompki robił - w końcu jestem wyższy rangą ;-)))))che che pozdr.(+)
(+) Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 Ty Panzergrenadier coś się tak rozkęrcił, może falę chcesz wprowadzić ;-] - jak Cię wezmę w obroty to też będzisz zaraz pompki robił - w końcu jestem wyższy rangą ;-)))))che che pozdr.(+)
Panzergrenadier Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 Czekaj czekaj jak Fall pojdzie w górę to zostane Feldweblem :P
Ursus Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Wolf jesteś z FJ? Nie wchodz w kompetencje moich przełożonych z Wh :)
Panzergrenadier Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 hehehe w mieście do mnie wszyscy mówia wolf i to nie tylko kumple od rekonstrukcji ale nawet szef wiec sie nie krępuj. A jak twoi przełożeni polegną to i tak będziesz mi podlegał :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.