Rangarok Napisano 20 Listopad 2016 Share Napisano 20 Listopad 2016 z jednej strony grosz SAP a z drugiej 24 część talara Fryderyka II Wielkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rangarok Napisano 23 Listopad 2016 Autor Share Napisano 23 Listopad 2016 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rangarok Napisano 24 Listopad 2016 Autor Share Napisano 24 Listopad 2016 widział może ktoś coś takiego? co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 24 Listopad 2016 Share Napisano 24 Listopad 2016 Aby można było coś w miarę obiektywnego i konstruktywnego stwierdzić,dobrze by było widzieć obiekt a żywo" . Ciężko zabrać głos w tej sprawie tylko na podstawie zdjęć. Obie z tej samej epoki. Grosz z g" bito chyba do 1772 roku, więc to on musiał trafić jakimś cudem pod matrycę części talara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi12 Napisano 25 Listopad 2016 Share Napisano 25 Listopad 2016 ileż można wałkować temat moneta obskoczyła już wszystkie fora do ID monet. np tu http://e-numizmatyka.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=253733&highlight=#253733 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rangarok Napisano 25 Listopad 2016 Autor Share Napisano 25 Listopad 2016 może i temat wałkowany, ale: 1. tamta moneta z linku to nie moja.2. widział ktoś żeby awers z rewersem skleił" się idealnie.3. grosz SAP był z miedzi a 1/24 talara ze srebra natomiast sklejona" moneta jest cała miedziana.4. uwzględniając fakt że moneta z Twojego linku jest pierwsza a moja druga, można odnieść dziwne wrażenie że grosz SAP i 1/24 talara mają dziwną tendencję do sklejania" się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi12 Napisano 26 Listopad 2016 Share Napisano 26 Listopad 2016 A ja uważam, że jest to ta sama moneta" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rangarok Napisano 26 Listopad 2016 Autor Share Napisano 26 Listopad 2016 zrobiłem takie małe zestawieniepo lewej moneta z 2009w środku moneta z 2012po prawej, moja znaleziona 20.112016moim zdaniem niewielkie ale jednak różnice są widoczne, ale może niech wypowie się ktoś z lepszym okiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatboy Napisano 15 Grudzień 2016 Share Napisano 15 Grudzień 2016 Pierwsza wogole nieczytelna aby coś porównać,druga i trzecia to dwie inne monety,inny stempel lub stopien zuzycia, zniszczenia monety. Sam fakt takiej istnienia takiej monety jest ciekawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi12 Napisano 15 Grudzień 2016 Share Napisano 15 Grudzień 2016 to dwie sklejone monety, miałem coś takiego niedawno w ręku zaraz znajdę zdjęcia i wstawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi12 Napisano 15 Grudzień 2016 Share Napisano 15 Grudzień 2016 fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi12 Napisano 15 Grudzień 2016 Share Napisano 15 Grudzień 2016 cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi12 Napisano 15 Grudzień 2016 Share Napisano 15 Grudzień 2016 cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.