Domino(*) Napisano 3 Kwiecień 2004 Autor Napisano 3 Kwiecień 2004 Witam!Znalazłem talerzyk z takimi sygnaturami, proszę o identyfikacje:Jodła na tle herbu z koroną.i napis po gotyku:Ult - Schonwald15 Pzdr
Domino(*) Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Napisano 6 Kwiecień 2004 Ponawiam prośbe, udało mi się znależć tę firme ale niestety nie było nic o ich starych wyrobach;).Teraz mają tylko samą jodłe.Help... Pzdr
Szlachta Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Cześćnapis Ult" raczej bym tłumaczył jako Alt" ale mogę się mylić ;)poniżej daję ci link do historii tej wytwórnii porcelany, jest po angielsku, chociaż może już trafiłeś na niego. Liczba 15 prawdopodobnie oznacza numer katalogowy wyrobu.http://www.schoenwald.com/eng/unternehmen/historie.htm?nav=20&l=E&depth=0Pozdrawiam Piotrek
Domino(*) Napisano 8 Kwiecień 2004 Autor Napisano 8 Kwiecień 2004 Niom, dokładnie ta sama sygnatura, dzięki za pomoc... Pzdr
Pytanie
Domino(*)
Znalazłem talerzyk z takimi sygnaturami, proszę o identyfikacje:
Jodła na tle herbu z koroną.
i napis po gotyku:
Ult - Schonwald
15
Pzdr
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.