ammuratow Napisano 7 Listopad 2016 Autor Share Napisano 7 Listopad 2016 Wczoraj wieczorem coś mnie podkusiło, żeby obejrzeć to wiekopomne" dzieło.Film jak za starych, dobrych czasów ZSRR. Wstrętni polscy partyzanci (oczywiście z AK),podli Ukraińcy i wspaniali radzieccy artylerzyści. Szczególną sympatię" wzbudza politruk. Wspomina coś o tym, że (rzecz dzieje się już na ziemiach polskich} był tu w latach dwudziestych. Widz nie dowie się co tu robił, ale za to dowie się o bestialstwie polskich panów, którzy ćwiczyli robienie szablą na jeńcach radzieckich.Intryguje mnie jednak coś innego.W jednej ze scen batalistycznych zauważyłem, że na jednym z niemieckich pojazdów pancernych mignął mi emblemat LSSAH.Rzecz dzieje się w okresie letnim 1944 (partyzanci zmierzają do Warszawy, a więc raczej sierpień).Czy w tym okresie jednostki LSSAH mogły znajdować się na terenach RP, bo mnie się wydaje, że raczej nie.PozdrawiamArtur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 7 Listopad 2016 Autor Share Napisano 7 Listopad 2016 Znalazłem filmhttp://www.cda.pl/video/55626540Scena 76 minuta 31 sekunda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Listopad 2016 Share Napisano 7 Listopad 2016 Jak wstrętni akowcy to muszę zobaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbarossa1941 Napisano 7 Listopad 2016 Share Napisano 7 Listopad 2016 Film nudny a do tego wszech obecna kremlowska propaganda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbarossa1941 Napisano 7 Listopad 2016 Share Napisano 7 Listopad 2016 wszechobecna" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.