armando86 Napisano 31 Październik 2016 Autor Share Napisano 31 Październik 2016 Witam. Jak w temacie wpadł mi cienki płaski guzik z napisem fine bez extra bo takie już widziałem w necie. Mój prawdopodobnie jest z miedzi, szer.1,8 cm z jednej strony gładki z drugiej przy uszku dwa okręgi napis FEIN" oddzielony z jednej i drugiej strony kropkami dalej są zdobienie roślinne przypominające liście laurowe? po drugiej stronie uszka mogły być jakieś inicjały, może symbol ale niestety nie widać je dobrze i ciężko mi odczytać. Na pewno na moim guziku nie ma słowa extra". Czy to może być guzikm pruski z II poł. XIX w.? cywilny?czy wojskowy? Z góry dziękuje za pomoc w id i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 31 Październik 2016 Autor Share Napisano 31 Październik 2016 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 31 Październik 2016 Autor Share Napisano 31 Październik 2016 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 31 Październik 2016 Autor Share Napisano 31 Październik 2016 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarko40 Napisano 1 Listopad 2016 Share Napisano 1 Listopad 2016 Nie zawsze stosowano przed Fein - Extra , ale chodzi o to samo , jakość. Guzik cywilny z przełomu XIX-XX w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 1 Listopad 2016 Autor Share Napisano 1 Listopad 2016 Już wiem co tam było,dało się odczytać,po drugiej stronie uszka jest gwiazda od niej wychodzą motywy roślinnelaury"następnie są kropki po obu stronach i dopiero słowo Fein" dzięki za pomoc w id Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.