Skocz do zawartości
  • 0

Aluminiowe obrączki" 1939 waffenamt

Tajemniczy Daun

Pytanie

Napisano

Jak w tytule, aluminiowe obrączki".Mają płaski kształt, jak gdyby znajdowały się na zakończeniu np. otworu worka, uniemożliwiając opróżnieniu jego zawartości? Proszę o jakiekolwiek informację.

Pozdrawiam.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
torba5 nie napisałem ze to są to plomby z linka,przed linkiem jest coś takiego jak np
chodziło mi o samo stwierdzenie faktu iż to są plomby
A ty się przykleiłeś do mnie jak mokra koszulka do ciała ;-)
Napisano
no dobrze ale ten np. ni jak się nie ma do id przedmiotu ,i nie daje nijakiej wiedzy ,moze i są to plomby ale może i nie ,a jeśli już są to od czego ,jak już pisałem różne waffki ,różne fabryki ,nie czepiam się się Ciebie ,po prostu w tym wypadku stwierdzenie że to po prostu plomba jakoś to za mało
Napisano
nie wiem, wiem że nie są to plomby pocztowe i wiem że nie są to plomby z podanego przez ciebie linku ,
na plombach z linku twojego są gapy ,na tulejach do id są waffenamty czyli oznaczenia fabryk ,był już podobny wątek i id też nie było
http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=696063#1341243
Napisano
blaszka a raczej tuleja była zakładana na wiklinę i ściskana na dnie np 15 cm sfh 18 kosz na pocisk w jakim celu to było nie wiem ale to jest od tego ,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie