masorz Napisano 17 Październik 2016 Autor Napisano 17 Październik 2016 Dzień dobryWyszedł mi niedawno taki oto medalik. Niestety nie potrafię się doszukać żadnego absolutnie bicia w miejscu gdzie teoretycznie powinno się takowe znajdować. W związku z tym mam pytanie czy ktoś jest się w stanie wypowiedzieć na temat przybliżonej daty produkcji powyższego? Na blogu poświęconemu medalikom znalazłem info, że takie medaliki były wyrabiane w XVII-XVIII w. ale chciałbym jeszcze zasięgnąć waszej opinii.Z góry dziękuję za każdą sugestię.masorz
bjar_1 Napisano 17 Październik 2016 Napisano 17 Październik 2016 Przełom XIX-XX wieku max. Stawiam na okolice 1880 roku.
masorz Napisano 17 Październik 2016 Autor Napisano 17 Październik 2016 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Przy okazji zapytam jeszcze czy istnieje możliwość zidentyfikowania wytwórcy i/lub kraju pochodzenia?
Jacek.Ant. Napisano 17 Październik 2016 Napisano 17 Październik 2016 Sygnatury powinny być na drugiej stronie ,na dole sukni Matki Boskiej-PB-Paweł Bitschan lub AM-Aleksander Magnus.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.