masorz Napisano 17 Październik 2016 Autor Share Napisano 17 Październik 2016 Dzień dobryWyszedł mi niedawno taki oto medalik. Niestety nie potrafię się doszukać żadnego absolutnie bicia w miejscu gdzie teoretycznie powinno się takowe znajdować. W związku z tym mam pytanie czy ktoś jest się w stanie wypowiedzieć na temat przybliżonej daty produkcji powyższego? Na blogu poświęconemu medalikom znalazłem info, że takie medaliki były wyrabiane w XVII-XVIII w. ale chciałbym jeszcze zasięgnąć waszej opinii.Z góry dziękuję za każdą sugestię.masorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Październik 2016 Share Napisano 17 Październik 2016 Przełom XIX-XX wieku max. Stawiam na okolice 1880 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masorz Napisano 17 Październik 2016 Autor Share Napisano 17 Październik 2016 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Przy okazji zapytam jeszcze czy istnieje możliwość zidentyfikowania wytwórcy i/lub kraju pochodzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek.Ant. Napisano 17 Październik 2016 Share Napisano 17 Październik 2016 Sygnatury powinny być na drugiej stronie ,na dole sukni Matki Boskiej-PB-Paweł Bitschan lub AM-Aleksander Magnus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.