Skocz do zawartości

Sprzęt dla osoby początkującej

Arkaida

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie, miał bym do was prośbę o pomoc w wyborze odpowiedniego wykrywacza. Chciał bym ten sprzęt wykorzystywać do poszukiwania militariów. Fundusze jakimi dysponuje to 2000 zł. Będzie to mój pierwszy wykrywacz. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

http://odkrywca.pl/wszystko-o-hs-3-smetek,673251.html#673251
Poczytaj sobie, myślę że na początek będzie dobry, za dużo nie wydasz, jak poszukiwania meteorytów Ci się nie spodobają to spokojnie odsprzedaż. Widziałem nawet gościa który sprzedawał za 1300zł miesięczny wykrywacz, a cena u pana Henryka oscyluje w granicach 1000zł.

Z doświadczenia wiem że gruby złom po jakimś czasie ci się znudzi i będziesz chciał przeskoczyć na coś uniwersalnego/drobnicowego. Rutusa można śmiało brać używanego, bo nawet po okresie gwarancji nie ma problemu z serwisem i jest nie drogi. Mi po gwarancji w proximie padła elektronika, zapłaciłem tylko 70zł i dostałem nowy sprzęt(ze starego została tylko cewka) Rutusem z powodzeniem można szukać militarki i drobnicy. Jeśli jesteś na 100% pewny, że będziesz szukał tylko grubego złomu to bierz smętka lub jakiegoś midasa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie