aro89aro Napisano 18 Sierpień 2016 Share Napisano 18 Sierpień 2016 Witam kolegów. Po długiej przerwie wracam do tego hobby. Być może ktoś z Was pamięta mnie jak 4 lata temu wybierałem pomiędzy deltą 4000 a f2. Przez 2 lata byłem szczęśliwym posiadaczem delty 4000 ;]Niestety jak to w życiu bywa musiałem sprzedać wykrywkę czego żałowałem przez długi czas. Dziś znów mogę sobie pozwolić na zakup sprzętu i po raz kolejny proszę o pomoc. Z racji iż delta od teknetics'a przypadła mi do gustu pomyślałem że może kupię następcę jednak po przejrzeniu kilku ostatnich stron forum okazuje się że prawie wcale nie ma tematów o omega 8000 i T2. Czy coś się stało że te wykrywki są tak mało popularne? Pozdrawiam Wszystkich ;]Link do tematu z delta: http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=692514#1330429 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerome2 Napisano 20 Sierpień 2016 Share Napisano 20 Sierpień 2016 Witaj,ja właśnie sprzedałem Deltę 4000, i przesiadłem sie na x-terrę 705,z dwoma cewkami 10,5 7,5khz, i cewką 9" 3khz na żelastwo. Omega też świetny sprzęt i stabilny,ale jakoś w tekneticsach nie pasowała mi cienka sztyca. Dużo chodzę po lasach, i musiałem ja zabezpieczyć własnym sposobem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro89aro Napisano 20 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2016 Witaj. Dziękuję za odpowiedź. X-tera 705 lepsza? Cenowo wygląda podobnie, nie będę zbierał zelastwa. Tylko drobnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerome2 Napisano 20 Sierpień 2016 Share Napisano 20 Sierpień 2016 Xterra 705 ma strojenie do gruntu,Delta nie miała. Moim zdaniem na drobnice chyba lepsza jest xterra,ale Omega lżejsza troszke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro89aro Napisano 20 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2016 Dziękuję za opinie. Zastanowię się i rozważę również 705. Pozdrawiam ;]Btw: Ciężko uzyskać Waszą odpowiedź. Coś się pozmieniało na tym forum. Co czytam to tylko kłótnie. Naprawdę nasz mały półświatek, jest aż tak bardzo podzielony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro89aro Napisano 21 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2016 Dzięki ;] Teraz w promocji widzę nawet jest ;] Miałem delte z DD 11'' i spisywała sie fajnie więc i do omegi nie włożę nic mniejszego ;]Kupuje po 10września.Oby była jeszcze w promo. Jak nie to poszukam używki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hood75 Napisano 24 Sierpień 2016 Share Napisano 24 Sierpień 2016 Witam.Miałem omegę 8000 pierwsza wykrywka na drobnice i mi niepodeszła,zmieniłem na x-terre 705 i jest dobra,od 5 lat i nie zamienił bym na omegę.Takie moje zdanie co do sprzętów z którymi chodziłem a kolega jak ma możliwość pochodzić z tereską to się przekona.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A.D.M. Napisano 25 Sierpień 2016 Share Napisano 25 Sierpień 2016 X-terra napewno stabilniejsza , ale na drobiazgi nie grzeszy głębokością. Omega na 11DD z wyników testów jakie robiłem swego czasu na obu sprzętach , bije ją na głowę...( Teresa na firmowej DD , oraz Nel Hunter )Zostaje wybór: płycej i spokojnie, albo nieco wzbudzeń a głębiej.Wybór należy do autora wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro89aro Napisano 25 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2016 Dzięki za odpowiedzi Panowie. Bije się z myślami pomiędzy tą omegą, a tą 705. Im więcej czytam tym więcej wątpliwości. Dam znać jaka zapadła decyzja. Szukam informacji jeszcze na temat omegi 8500, ale nie mogę znaleźć jakie są konkretnie pomiędzy nimi różnice. To jest tylko nowsza seria? Podświetlenia nie potrzebuje. To ma być wykrywka tylko i wyłącznie na drobne rzeczy. Nie kopę żelastwa po lasach i nie planuje nigdy tego robić. Z jednej strony czytam że omega lepsza ale zastanawiam się czy nie jest przereklamowana. Zafiksowałem sie na jej punkcie po tej delcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro89aro Napisano 3 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2016 No i się Panowie spóźniłem. W jednym z popularnych sklepów omega 8000 z DD 11 była za 2400 zł. Teraz już niedostępna. Teraz tylko ta 8500 wszędzie za 800 zł więcej.Poczytałem o 705 ale zbyt dużo opinii że wadliwa, że lubi serwis itd. Morał z tego taki, że nie warto się wahać, bo można stracić okazje. No nic dozbieram i pewnie kupie te 8500... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerome2 Napisano 3 Wrzesień 2016 Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Zobacz ile sztuk X-705 jest w obiegu,a ile np. Deus XP...jak sie zepsuje 10 sztuk na 1000 bo ktoś sam zawinił,lub z wady fabrycznej to jest nic,a Deus XP posiada np 100 osób,a zepsuje się 10 sztuk...to jest różnica. Poza tym,wydaje mi się że weiększość usterek jest z powodu braku umiejętności obchodzenia się z wykrywaczem,lub niepoprawne jego dostrojenie. Ja mam X-705 z cewką Mars Tiger 3/18,75 Khz i nie mam żadnych problemów,a chciaĺem już brać Deusa,zestaw Lite V 3.2 WS4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro89aro Napisano 3 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2016 jerome2 masz racje. Nie brałem tego pod uwagę. Rzeczywiście rynkowy udział tych wykrywaczy zapewne diametralnie się różni. No to znowu mam dylemat. Siedzę i czytam po nocach XD Dobrze że praca sprzyja ; ] Więc lecę na nowo Omega 8500 lub x705 z cewką 18,75 Khz bo z tego co czytałem wyższa częstotliwość na drobnice lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerome2 Napisano 4 Wrzesień 2016 Share Napisano 4 Wrzesień 2016 Cewka Mars Tiger 3/18.75 Khz jest rewelacyjna. Ja chodze za monetami po plaży i po lasach za militarką. Jeśli interesuje Cie tylko drobnica kolorowa,to Omega bedzie chyba zdecydowanie lepsza niż X-705. Ale to moja opinia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tedinho13 Napisano 8 Wrzesień 2016 Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Na Twoim miejscu szukałbym używanej Omegi 8000. Póki co ta nowa Omega 8500 dopiero weszła na nasz rynek i tak naprawdę nic o niej nie wiadomo( jak się zachowuje w praktyce itd/) teoretycznie jest super ale najlepiej sprzęt weryfikuje teren. Tak więc kupiłbym na Twoim miejscu używkę i zobaczysz wtedy czy Ci odpowiada,jeżeli tak to po kilku miesiącach będziesz mógł przesiąść się na nową Omegę,o której już może będzie coś więcej na forach... Jeżeli omega to tylko detech 13',w porównaniu ze standardową 11''dd cewka daje duży przyrost mocy a także o dziwo ,,uspokaja'' wykrywacz... Miałem już praktycznie wszystkie modele tekneticsa tak więc wydaje mi się,że wiem co mówię ;-) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerome2 Napisano 8 Wrzesień 2016 Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Tedinho13, masz rację. Miałem Deltę z cewką 11DD,po zmiane jej na Detech13 był to całkiem inny wykrywacz. Głębszy i spokojniejszy. Teraz biegam z cewką dm Mars Tiger,przy X705...bajka;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro89aro Napisano 8 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Hah, Panowie już zakupiona praktycznie omega 8500. Jest ich mało więc będę miał okazję się przekonać. Bardzo pozytywnie wypowiadają się o niej na anglojęzycznych forach. Zrobię test. Mam porównanie do delty 4000 z dd11. wiem że zaryzykowałem ale w końcu będę miał 5 lat gwarancji... W razie nie wypału sprzedam z niedużą stratą. Zrobię dokładne fotki, opis, test video na znanych monetkach. Tedinho13 spóźniłeś się z komentarzem 2 dni ;]wierze że masz rację z tą cewką detech13 bo to samo powtarzają jak mantre na innych forach. Nawet sam to napisałem do pewnego sklepu gdyż chciałem zakupić tę omegę z mniejszą cewkę i docelowo dokupić detecha, ale chwilowo będzie z dd11. Muszę uspokoić żonę :PBtw: jak to jest że im jestem starszy tym bardziej muszę się jej tłumaczyć ze swoich dziwnych hobby: wiatrówki-->wykrywacze--> drony --> samoloty fpv --> łuki refleksyjne --> znowu wykrywacze. Gdzieś tam po drodze była jeszcze fotografia ;] też tak macie? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro89aro Napisano 14 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Omega 8500 z osłoną cewki i wyświetlacza dotarła. Udało się trochę pochodzić po plaży nad wodą, same kaps;e, polmosy zrywki z puszek. Muszę się z nią osłuchać i pogrzebać w ustawieniach. Trochę niespokojna ale to wina zaśmieconego terenu. Brak wzbudzania pod liniami wysokiego napięcia, telefon w kieszeni też nie robił na niej wrażenia. Jak pochodzę to dam znać czy warto ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.