Krzyh Napisano 13 Sierpień 2016 Autor Napisano 13 Sierpień 2016 Witam wszystkichProwadzę Lombard i co jakiś czas trafiają mi się różne ciekawe przedmioty. Tym razem stałem się posiadaczem rosyjskiego odznaczenia Jest to Krzyż św. Jerzego 4 stopnia o nr 275 376Czy jesteście w stanie określić komu, za co i kiedy został przyznany ten krzyż ?Waga krzyża 11,05g (ważone na wadze jubilerskiej) Wymiary (bez oczka) 34,05 x 34,21 mm Krzyż wykonany ze srebra (sprawdzone ciecia probierczą bez zostawienia śladu) WIem że istnieje spis w archiwach rosyjskich o nadanych krzyżach dla kogo , kiedy i za co ... niestety nie mam do tego spisu dostępu a w internecie ciężko to znaleźć Zdjęcia krzyża załączamZ góry dziękuję za wszelkie wskazówki dotyczące ów krzyża
tyfus Napisano 13 Sierpień 2016 Napisano 13 Sierpień 2016 http://odkrywca.pl/uwaga-prosze-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-dzial-medale-guziki-pieczecie-i-inne-,658082.html#658082
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.