Cronos Napisano 2 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2016 Witam, Wiem że o tym, nie raz była gadka, ale bardzo rozbita.Mam pytanie proste, W czym, co, czyścić w myjce.np: mosiądzPozdroCronos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
april_86 Napisano 3 Sierpień 2016 Share Napisano 3 Sierpień 2016 jeśli chcesz zachować patynę nie używaj płynu czyszczącego - efekt podobny do elektrolizy, czyści do gołego metalupróbowałem czyścić monety w samej wodzie, roztworze sody - żadnych efektów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 5 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2016 Poukładałem w myjce klamrę ZSRR z warstwą śniedzi, trochę monet z brudem i rdzewką, zardzewiałe łuski. 2 godziny pracy myjki. Efektów zero. Pracowało w czystej wodzie, myślę jaki środek może by dodać do wody... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
april_86 Napisano 7 Sierpień 2016 Share Napisano 7 Sierpień 2016 zgadza się, w samej wodzie nic się nie staniesą specjalne płyny do myjek ale tak jak, mówiłem - żre do gołoego metalu razem z patyną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 20 Sierpień 2016 Share Napisano 20 Sierpień 2016 W myjce czyści środek czyszczący, drgania wspomagają jego działanie. Miło by było gdyby ktoś opisał co czym czyści. Nie będę podania nazwy gotowego specyfiku traktował jako reklamy. Oczywiście własne autorskie mikstury są mile widziane.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 12 Październik 2016 Share Napisano 12 Październik 2016 A po kąpieli w oliwce ktoś próbował? Oczywiście w czystej wodzie.Zakładam, że oliwka zmiękcza syf, a ultradźwięki usuną go bezinwazyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 13 Październik 2016 Share Napisano 13 Październik 2016 Próbowałem czyścić w myjce w oliwce, nafcie czy płynie do myjek warsztatowych. Efekt właściwie żaden. W specyfikach nazijmy łustych", właściwie nic się nie dzieje.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.