pawjeu Napisano 18 Lipiec 2016 Autor Napisano 18 Lipiec 2016 Ktoś chętny na wspólne wykopki w niedzielę 24.07?Planuję jednodniowy wypad ze Szczecina do Kostrzynia nad Odrą :)
diggerek Napisano 19 Lipiec 2016 Napisano 19 Lipiec 2016 Nie do Kostrzynia tylko Kostrzyna, poprawiam bo jestem na to wyczulony, to tak jak bym napisał że jestem w Szczeciniu.W Kostrzynie już ciężko o fanty, można jeszcze spróbować w okolicy miasta, no chyba że chcesz przyjechać na pole woodstokowe, ale do niedzieli będzie już wyczyszczone.Pozdrawiam.
pawjeu Napisano 19 Lipiec 2016 Autor Napisano 19 Lipiec 2016 Mnie również udzielił się problem z poprawną odmianą przez przypadki KOSTRZYNA ;) Sorka.Co do miejsc, planuję wypad właśnie w niedalekie okolice miasta. Trochę lasu, trochę poletek, wybrałem parę interesujących" punktów ;)
diggerek Napisano 19 Lipiec 2016 Napisano 19 Lipiec 2016 A w którą stronę od Kostrzyna, co do poletek to większość zasiane, zostają łąki i lasy. Dużo okopów jest w okolicach Kaleńska i Namyślina z tym że większość jest przeszukana. Żeby coś ciekawego wykopać trzeba się nachodzić.
pawjeu Napisano 20 Lipiec 2016 Autor Napisano 20 Lipiec 2016 Właśnie w okolice Kaleńska i lasu Namyślińskiego planuję się wybrać :) jeszcze rejon na południowy zachód od Gudzisza - Reczycka droga.Plan w powijakach bo kusi mnie jeszcze wybrać się na czesanie poletek u naszych zachodnich sąsiadów. Byłem w zeszłym tygodniu i sporo pól jest już zaoranych ale średnio z miejscami trafiłem bo jak na cały dzień chodzenia kilka łusek i 3 monetki to średni wynik :)Kusi mnie teren między Berlinem a Seelow (oczywiście nie mam zamiaru łazić po samych wzgórzach ;) ) i szukam jakichś spokojnych, ustronnych miejsc :)Gdzie by mnie nie poniosło to planuję chodzić od rana do wieczora więc liczę, że nie wrócę z pustymi rękami i fajnie spędzę czas :)
diggerek Napisano 20 Lipiec 2016 Napisano 20 Lipiec 2016 Nie wiem czy wiesz ale w Brandenburgii są strefy z zakazem poszukiwań z wykrywaczem i grożą za to duże kary, ponieważ w ziemi zalega jeszcze dużo niewybuchów. Przypuszczam że Seelow i okolice do tej strefy należą. Mnie też kusi tam się wybrać, tylko że (wschodni) Niemcy to kapusie i jak zobaczą obcych to dzwonią na polizei.
pawjeu Napisano 22 Lipiec 2016 Autor Napisano 22 Lipiec 2016 W zeszłym tygodniu wybrałem się w okolice Bernau na czesanie ustronnych poletek. Na pierwszym przyłapała" mnie starsza para na rowerach. Najpierw byli bojowo nastawienie, ale po chwili gadki i moim stwierdzeniu, że nie mam zamiaru wywozić im z kraju niczego więcej niż łusek, guzików i niegroźnych pozostałości po II złagodnieli i ostrzegli tylko żebym uważał na Polizei :) Na drugiej miejscówce spotkałem właściciela pola, który tylko machnął do mnie ręką z pozdrowieniem. Na trzeciej spotkałem obsługę wiatraka, która tylko zapytała co robię po czym skwitowali to: acha, tschüs!".Na ostatnim miejscu już załapałem się na lekki przypał. Natknąłem się na myśliwego, który dosadnie dał mi do zrozumienia, że nie życzy sobie mojej obecności :) W Polsce w sumie jeszcze mi się nie zdarzyło żeby mnie ktoś przegonił z miejsca, albo przyłapał z piszczałką więc stwierdzam, że Niemcy mają oczy wszędzie :DW ścisłych okolicach Seelow nawet nie mam zamiaru chodzić, raz że to jest miejsce pamięci, dwa tak jak napisałeś, kary w tamtych rejonach są niemałe a pewnie czujność służb jest tam wzmożona :) Głównie chcę uderzyć w okolice miejscowości Muncheberg i Gusow-Platkow
diggerek Napisano 24 Lipiec 2016 Napisano 24 Lipiec 2016 I jak tam, byłeś u helmutów na wykopkach, nie było problemów z polizei? Pochwal się fantami, może kiedyś się zabiorę z Tobą bo dzisiaj mi nie pasowało.
AoT_Hunter_PL Napisano 24 Lipiec 2016 Napisano 24 Lipiec 2016 Z tego co pisze poprzednik wnioskuje że wszyscy nażekają jak u nas jest źle i nielegalnie.Ale 70% z nas chodzi w Polsce w miarę w spokoju.To faktycznie w niemczej jest bardziej przerąbane a może po prostu tam są dziwni ludzie ? heh ;]
diggerek Napisano 25 Lipiec 2016 Napisano 25 Lipiec 2016 Coś kolega pawjeu nie odpisuje, może jeszcze nie wrócił z wykopek z Niemiec, ciekawe czy zabrał ze sobą szczoteczkę do zębów i przybory do golenia...Pozdrawiam.
pawjeu Napisano 2 Sierpień 2016 Autor Napisano 2 Sierpień 2016 Przepraszam za brak aktywności, ale niemiecką przygodę skończyłem w celi.... żart :) Chwilowy brak czasu i dostępu do neta. Kurcze chyba średnie miejsca mi się trafiły u helmutó bo oprócz worka łusek, 2 moniaków DDRowskich i ptasich obrączek nic mi się nie trafiło... Jedyny arytasik" tego dnia to niewielka wpinka radziecka z sierpem i młotem, wow :DŻniwa się w naszym pięknym kraju zaczęły, trzeba się skupić na najbliższej okolicy ;)
diggerek Napisano 5 Sierpień 2016 Napisano 5 Sierpień 2016 Ty przyjeżdżasz ze Szczecina w rejony Kostrzyna nad Odrą, a ja odwrotnie. Za tydzień bede prawdopodobnie w Szczecinie i będę chciał odwiedzić jedno miejsce, pewnie było już tam kopane, ale warto sprawdzić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.