Skocz do zawartości

żabka.....

maxikasek

Rekomendowane odpowiedzi

Trafiłem ostatnio żabkę. Wróciłem późnym wieczorem, a nie miałem w domu denaturatu, więc umyłem w wodzie i wrzuciłem do wody żeby skóra nie wyschła, Na drugi dzień kupiłem dyktę i wrzuciłem do dykty, na trzeci dzień wyjąłem z dykty namaściłem wazeliną (niestety w aptece lanoliny nie było- a trzy odwiedziłem). Skóra jest twarda i się poskręcała. CO S....ŁEM? I czy można coś jeszcze zrobić?

A co to za dykta, ktorą zastosowałeś? co to jest?

Ja rozmiękczając skórę wkładam ją najpierw do ciepłej wody, a następnie (kiedy już rozmięknie) wyjmuje ja z wody i wycieram do sucha, poczym smaruje ją oliwką do ciała (taką dla niemowląt np. bambino). Skórka ładnie chłonie oliwkę. Należy poczekać aż skóra wchłonie oliwkę, a następnie znowu ja nasmarować (ja nakładam oliwkę pędzelkiem. Czynność tą powtarzamy dotąd ,aż skóra przestanie wchłaniać oliwkę. Tą metodą rozmiękczyłem ostatnio m.in. ładownicę sztywną z wykopu.

Co do twojej żabki... Ja bym ją w takim stanie włożył do ciepłej wody, obmyłbym, oczyścił skórę z tych poprzednich specyfików. Jeżeli skóra by ponownie rozmiękła, zastosowałbym swoją metodę rozmiękczania opisaną powyżej.

Pozdrawiam KLOKI.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie