Witam serdecznie, Wykopałem wczoraj hełm jak się okazuje, czeski wz.32 na głębokości ok 80 cm, a pod nim były dwie menażki, w tym jedna tylko z przykrywką. Na hełmie zachowały się resztki farby i resztki skóry/ materiału z poduszek, oraz w środku trochę farby i stempel .8 SANDRIK", czyli miejsce produkcji, jak myślę z 1938 r. Na resztach poduszki też był stempel S-H-D .38. Hełm wyszedł w miejscu, gdzie znajdywałem przedmioty radzieckie jak i niemieckie, więc skąd się wziął tam ten Czech i menażki pod spodem, tak jakby ktoś je ukrył?
Pytanie
Wrześniowy
Witam serdecznie,
Wykopałem wczoraj hełm jak się okazuje, czeski wz.32 na głębokości ok 80 cm, a pod nim były dwie menażki, w tym jedna tylko z przykrywką. Na hełmie zachowały się resztki farby i resztki skóry/ materiału z poduszek, oraz w środku trochę farby i stempel .8 SANDRIK", czyli miejsce produkcji, jak myślę z 1938 r. Na resztach poduszki też był stempel S-H-D .38.
Hełm wyszedł w miejscu, gdzie znajdywałem przedmioty radzieckie jak i niemieckie, więc skąd się wziął tam ten Czech i menażki pod spodem, tak jakby ktoś je ukrył?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.