Czołem! Na wstępie dodam, że nie mam możliwości wrzucenia zdjęć. Otóż tak: jakiś czas temu, w miejscu walk z 39 roku ( Bzura) odnalazłem bagnet wz 24 z żabką wz 22. Po wstępnym oczyszczeniu rozpoznałem wzór żabki ale mam pewien problem. Otóż w górnej jej części są bicia w prostokącie, o wymiarach 1 cm na 3 cm, na skos. Czy polskie żabki miały bicia? Nie bardzo mogę to rozczytać ale początkowych liter jestem pewien: Wielkop .... nic i dalej jakieś Litery Drukowane UORL?,te napisy są jedne na drugich, jest to wszystko wbite w koło na części zaczepu na pas od strony dławika żabki.Pomóżcie!
Pytanie
czeremyse
Na wstępie dodam, że nie mam możliwości wrzucenia zdjęć. Otóż tak: jakiś czas temu, w miejscu walk z 39 roku ( Bzura) odnalazłem bagnet wz 24 z żabką wz 22. Po wstępnym oczyszczeniu rozpoznałem wzór żabki ale mam pewien problem. Otóż w górnej jej części są bicia w prostokącie, o wymiarach 1 cm na 3 cm, na skos. Czy polskie żabki miały bicia? Nie bardzo mogę to rozczytać ale początkowych liter jestem pewien: Wielkop .... nic i dalej jakieś Litery Drukowane UORL?,te napisy są jedne na drugich, jest to wszystko wbite w koło na części zaczepu na pas od strony dławika żabki.Pomóżcie!
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.