Witam! Przyjechałem ostatnio na urlop do kraju i przy okazji robienia porządków na strychu wpadło mi w ręce takie oto cudo. Łyżka wygląda na naprawdę stara, obraz wewnątrz przedstawia najwyraźniej prace jakiegoś miejskiego dentysty. Na rączce z przodu można zobaczyć godło z dwoma skrzyżowanymi kluczami (symbol niezależności), a z kolei z tylu, w tym samym miejscu, jest coś na wzór tarczy z emblematami S-B. Proszę o pomoc w identyfikacji, każda wskazówka jest ważna. Miejsce odnalezienia przedmiotu to Pomorze Zachodnie.
PS. Łyżka jest złamana, ktoś najwidoczniej miał już ja stosunkowo niedawno w swoich rekach, bo widoczne są ślady próby lutowania(?). Od rodziny nie mogłem dowiedzieć się niczego konkretnego, zdają się być równie zaskoczeni co Ja.
Pytanie
Czerman
Witam!
Przyjechałem ostatnio na urlop do kraju i przy okazji robienia porządków na strychu wpadło mi w ręce takie oto cudo. Łyżka wygląda na naprawdę stara, obraz wewnątrz przedstawia najwyraźniej prace jakiegoś miejskiego dentysty. Na rączce z przodu można zobaczyć godło z dwoma skrzyżowanymi kluczami (symbol niezależności), a z kolei z tylu, w tym samym miejscu, jest coś na wzór tarczy z emblematami S-B. Proszę o pomoc w identyfikacji, każda wskazówka jest ważna. Miejsce odnalezienia przedmiotu to Pomorze Zachodnie.
PS. Łyżka jest złamana, ktoś najwidoczniej miał już ja stosunkowo niedawno w swoich rekach, bo widoczne są ślady próby lutowania(?). Od rodziny nie mogłem dowiedzieć się niczego konkretnego, zdają się być równie zaskoczeni co Ja.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.