marcmarz Napisano 3 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Witam. Proszę o pomoc teknetics delta 4000 od kilku tygodniu zauwazyłem że rozładowuje akumulatorki czy podczas poszukiwań jak również na wyłączonym wykrywaczu do tego stopnia że nawet sie nie uruchamia. Najprostszym rozwizaniem było sprawdzenie akumulatora czy po prostu nie padł, dzis założone nowe baterie 9v dwie wystarczyły na jakies 60 minut pracy. Ewidentnie jest w czyms problem. Czy kiedykolwiek ktoś z was miał podobny problem w tekneticsie? Delta jest jescze na gwarancji tylko czy ten serwis obsługuje w ogóle w PL. Bede wdzieczny za jakakolwiek pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 3 Kwiecień 2016 Share Napisano 3 Kwiecień 2016 jesli jedna starcza na 30 min i następna również, to wina leży po stronie wykrywacza. dziwne jest, ze aku wyładował się na wyłączonym urządzeniu. Przepatrz slot na baterie/aku czy nie ma jakiejś wilgoci pomiędzy stykami. Co do serwisu to w Polsce jest, jak masz na gwarancji to skontaktuj się jak najszybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcmarz Napisano 3 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2016 dzieki za szybka odpowiedz. Jeszcze dzis lezakowanie na grzejniku i suszarka może cos pomoze. Powierzchownie nic nie widać zadnej wilgoci ani nalotów wykrywacz jeszce nie ma roku. Dziwne to ale mam wrazenie ze to awaria płyty głównej podczas przelacznia róznych funkcji potrafi sam sie wyłączyc i nie zawsze sie włacza z guzika. Chyba bedzie grubsza sprawa. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcmarz Napisano 25 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2016 Witam ponownie:) Wykrywacz już po naprawie wymiana całej elektroniki pomogła w 100%, jest stabilniejszy moze troche głebszy no i co najwazniejsze znowu pobiera mało energii. Serwis spisał sie na 6. Pomimo moich obaw i opowiadań znajomych o tym że już mam stracony sezon wykrywacz powrócil do mnie po 10 dniach od wysyłki:) cos pieknego. POLECAM mimo wszystko detektory w/w marki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.