Witajcie Forumowicze. Biorąc się powoli za wiosenne porządki postanowiłem się ostatnio zabrać za oczyszczenie siekiery, która od dawna leżała nieużywana w kącie drewutni. Po zeszlifowaniu pokaźnej warstwy rdzy i innego plugastwa ukazała mi się taka oto sygnatur/punca wraz z liczbą 1942. Z tego co już czytałem to liczba jest zapewne wagą a nie rokiem produkcji - nie mniej prosiłbym o Waszą pomoc w oszacowaniu hmm w sumie to każde info będzie dobre. Interesuje mnie wszystko co można by na temat wyciągnąć - gdzie, kto, kiedy taką siekierę popełnił".
Pytanie
Mawgan
Witajcie Forumowicze.
Biorąc się powoli za wiosenne porządki postanowiłem się ostatnio zabrać za oczyszczenie siekiery, która od dawna leżała nieużywana w kącie drewutni. Po zeszlifowaniu pokaźnej warstwy rdzy i innego plugastwa ukazała mi się taka oto sygnatur/punca wraz z liczbą 1942. Z tego co już czytałem to liczba jest zapewne wagą a nie rokiem produkcji - nie mniej prosiłbym o Waszą pomoc w oszacowaniu hmm w sumie to każde info będzie dobre. Interesuje mnie wszystko co można by na temat wyciągnąć - gdzie, kto, kiedy taką siekierę popełnił".
Z góry dzięki za pomoc.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.