Skocz do zawartości

witam mam problem z fisherem f5

mateusz1012

Rekomendowane odpowiedzi

Moj problem polega na tym ze nie wiem czy wykrywacz dobrze dziala dostrajalem do gruntu kombinowalem rozne ustawienia ale mam mala wykrywalnosc mam przy nim cewke 11 DD kolega ma jakas mniejsza i to jest chyba starszy model bo ma wejscie na wtyczke plastikowa ale o duzo wiecej znajduje monetek i pierdolek . Prosze o opinie czy inna cewka do mojego wykrywacza dala by rade mam jeszcze cewke nel o duzo wieksza ale malo co z nia chodze wydaje mi sie ze jest do kitu .Prosil bym bardzo o linki do cewek dedykowanych do tego modelu lub opinie na temat sprzetu i cewki dd 11 poniewaz chyba to nie jest najlepsza cewka do tego sprzetu pozdrawiam :)

Fisher F5 z cewką 11DD jest jednym z lepszych wykrywaczy na monety i drobnicę. Problem może tkwić w złych ustawieniach, nieumiejętnym przemiataniem ponad gruntem, złym wybiórczym chodzeniem po polu i wielu innych. Pamiętaj że wykrywacz sam nie wykrywa i potrzeba czasami kilka lat doświadczeń. Wymiana cewki kompletnie nic nie da bo sondę 11DD masz super i tu bym nie kombinował. Równie dobrze możesz zamiast cewki założyć patelnię, jak się nieumiejętnie chodzi to nic nie zmieni. Widziałem już specjalistów na polach którzy Minelabami, Fisherami i innymi z najwyższej półki chodząc po polu machali sobie na poziomie kolan i do tego jak wahadło. Miło wspominam te czasy bo chodząc z Ace250 zbierałem za nimi praktycznie wszystkie monety. Ja nigdy nie żałowałem cewek że się porysują i zawsze przemiatałem po samym piachu i efekty były. Napisz jeszcze na jakich ustawieniach chodzisz.

GND Bal - 82 gain-50 tresch -3 bez dyskryminacji nie macham cewka na wysokosci kolan , na wysokosci kostek i nie odrywam cewki od ziemi jak kiwam w nia w lewo i prawo . aha takie pytanie nawet gdy ustawie wykrywasz GND-99 gain- ponad 60 byle by nie robilo zaklocen treshem sie bawie i na plus i minus to wykrywa mi zloto tylko na 2-3 na skali jak zwykle gwozdzie wnerwilem sie bo chodze juz rok . nie powiem naznajdywalem duzo . nigdy nie znalazlem zlotka i mysle ze je caly czas omijalem a jak wam pokazuje sprzet zloto ? Pozdrawiam

jeszcze takie pytanie moj sprzet kiedys sie popsul odeslalem na gwarancje bo wariowal piszczal bez zelaza pod soba cos tam zrobili i odeslali bylo ok ale pokretlo od dyskryminacji tam gdzie powinno byc am jest na maxie zeby nie dyskryminowalo co zrobic zglosic wade i odeslac wykrywacz ? nie wiem czy go dobrze zlozyli i moze dlatego takie osiagi do kitu ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie