koziarzumyslu Napisano 8 Luty 2016 Autor Share Napisano 8 Luty 2016 witam. mam takie pytanko , mogę wejsć w posiadanie tej monetki ,ale słabo sie znam na tego typu monetach , szukałem troche w necie , a może za słabo szukałem . i widziałem podobne tzn. strona z antoninvs avg jest podobna , ale srona z niby temida sie różni . inne są pozy tej pani . rozumiem ze różne były monety jednak zastanawia mnie czy były może falsy? jaki to może byc rok , i jak rzadkie sa tego typu monety ? rozmiar jej to okolo 17mm do 19mm bo jest mało foremna.no i chyba jest srebrna.z gory dziekuje i pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziarzumyslu Napisano 8 Luty 2016 Autor Share Napisano 8 Luty 2016 zdjecie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziarzumyslu Napisano 8 Luty 2016 Autor Share Napisano 8 Luty 2016 zdjecie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patdan Napisano 8 Luty 2016 Share Napisano 8 Luty 2016 Antonius Pius, 138-161 AR Denar 140-144 Romhttp://www.coinarchives.com/a/lotviewer.php?LotID=869577&AucID=1636&Lot=146&Val=926a879426e53d35aa3851af2af03b19jak się nie mylę oczywiściePozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 8 Luty 2016 Share Napisano 8 Luty 2016 a co to jest zymka" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziarzumyslu Napisano 8 Luty 2016 Autor Share Napisano 8 Luty 2016 dzieki kolego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziarzumyslu Napisano 8 Luty 2016 Autor Share Napisano 8 Luty 2016 nie wiem co to rzymka moj kolega używa takich okreslen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 8 Luty 2016 Share Napisano 8 Luty 2016 no to lepiej używać tego:http://odkrywca.pl/-regulamin-dzialu-numizmatyka-zanim-dodasz-temat-przeczytaj-obowiazkowo-,691475.html#691475niż jakiegoś slangu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziarzumyslu Napisano 8 Luty 2016 Autor Share Napisano 8 Luty 2016 o masz , no to co żółta kartka czy dołek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario7813 Napisano 9 Luty 2016 Share Napisano 9 Luty 2016 Wyluzuj Patryk;) tyfus ma racje ktoś będzie w przyszłości chciał znaleźć podobną monetę i po wpisaniu zymka" wyszuka mu mniej tematów...Ps.To nie slang;) którego ja używam tylko kolega źle odmienił...A tak na marginesie to mam szacunek do rzymskich monet chociażby ze wględu historie i wiek z którego pochodzą.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 9 Luty 2016 Share Napisano 9 Luty 2016 spoko ;)a w zasadzie po najmniejszej linii oporu, wystarczyło: moneta rzymska" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.